کامیون میکسر بتن چیست؟

مقالات

۱۲ خرداد ۱۴۰۲ 496 بازدید
کامیون میکسر بتن چیست؟ ، ایران مشاغل سامانه برتر ثبت مشاغل کشور

کامیون میکسر بتن چیست؟

کامیون میکسر بتن چیست؟مخلوط کن، خلاطه یا میکسر بتن، دستگاهی است که به منظور ترکیب آب، سیمان و سنگدانه (شن و ماسه) برای ساخت بتن تازه مورد استفاده قرار می‌گیرد. از مهم‌ترین انواع میکسرهای بتن می‌توان به میکسر پیوسته (مقیاس بزرگ) و بچ میکسر (مقیاس کوچک تا متوسط) اشاره کرد. میکسرهای پیوسته تمام عملیات‌های اختلاط و خروج بتن تازه را به صورت پیوسته انجام می‌دهند. در طرف مقابل، بچ میکسرها برای اختلاط و بتن‌ریزی به صورت پیمانه‌ای (بچ به بچ) مورد استفاده قرار می‌گیرند.در ادامه با ایران مشاغل همراه ما باشید.

 

مشاهده آگهی های : اتاق سازی در آذربایجان غربی

تراک میکسر چیست؟

کامیون میکسر بتن یا اصطلاحا «تراک میکسر» (Truck Mixer)، یکی از انواع درام میکسرهای معکوس است که به منظور انتقال و یا اختلاط بتن در ساخت سازه‌های بتنی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کامیون میکسر بتن معمولا به دو صورت مورد استفاده قرار می‌گیرد:

  • حالت اول: اختلاط بتن پیش از بارگیری و در کارخانه انجام می‌شود. سپس، کامیون میسکر بتن به منظور بارگیری و انتقال بتن تازه از بچینگ به پروژه مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • حالت دوم: مواد اولیه خشک با نسبت مشخص درون دیگ کامیون ریخته می‌شوند. در این حالت، فرآیندهای اختلاط و انتقال به طور همزمان انجام می‌گیرند.

کاربرد کامیون میکسر بتن چیست؟

تراک میکسر در هر پروژه‌ای که نیاز به تهیه و انتقال بتن باشد، کاربرد دارد. این وسیله به طور گسترده برای انتقال بتن آماده در پروژه‌های شهری و دورافتاده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

در اغلب پروژه‌های بزرگ بتنی نظیر سدسازی و پل‌سازی، بتن مورد نیاز توسط کارخانه بچینگ مستقر و سیستم‌هایی نظیر جرثقیل و باکت، پمپ بتن و لوله، نوار نقاله و دیگر روش‌های انتقال بتن تامین می‌شود. با این وجود، در این پروژه‌ها نیز می‌توان از کامیون میکسر برای انتقال بتن به مکان‌های مختلف کارگاه استفاده کرد.

تراک میکسر، گاهی اوقات برای حمل ملات، مصالح ساختمانی، مایعات و مصالح فله‌ای شل نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. در مجموع، به کارگیری تراک میکسر در پروژه‌های زیر متداول است:

  • ساختمان‌سازی
  • شهرسازی
  • ساخت سد
  • ساخت پل
  • معدنکاری و تونل‌سازی (پر کردن فضاهای خالی و بلااستفاده)

 

مشاهده آگهی های : اتاق سازی در بوکان

کامیون میکسر بتن چگونه کار می‌کند؟

به طور کلی، تراک میکسر با چرخش دیگ و تیغه‌های درون آن، فعالیت‌هایی نظیر بارگیری، اختلاط و تخلیه بتن را انجام می‌دهد.

فرآیندهای مرتبط با تراک میکسرها عبارت هستند از:

  • بارگیری: درون بدنه دیگ بتن، یک تیغه مارپیچی تعبیه شده است. چرخیدن در یک جهت باعث حرکت بتن یا مواد اولیه به انتهای دیگ می‌شود. هنگام انتقال بتن به کارگاه، چرخش در همین جهت صورت می‌گیرد.
  • اختلاط: چرخش مداوم دیگ در حین انتقال مخلوط، مانع از گیرش سریع بتن می‌شود.
  • تخلیه: چرخش در جهت خلاف بارگیری، ساختاری مشابه پیچ ارشمیدس باعث حرکت بتن به سمت دهانه خروجی دیگ می‌شود. به این ترتیب، حرکت مخلوط به سمت شوت، امکان جانمایی مستقیم بتن در قالب را فراهم می‌کند.

انواع کامیون میکسر بتن کدام هستند؟کامیون میکسر بتن چیست؟

از متداول‌ترین انواع کامیون میسکر بتن می‌توان به تراک میکسر استاندارد، تراک میکسر کارگاهی، تراک میکسر بتن حجمی و بچینگ متحرک اشاره کرد. هر کدام از این کامیون‌ها، از ویژگی‌های و قالبیت‌های مختص به خود بهره می‌برند. در ادامه به معرفی انواع کامیون میکسر بتن می‌پردازیم.

کامیون میکسر بتن استاندارد

تراک میکسر استاندارد یکی از متداول‌ترین کامیون‌های مورد استفاده برای انتقال بتن است. این کامیون میکسر بتن معمولا برای پروژه‌های ساختمانی و پروژه‌های دیگر با حجم بتن‌ریزی بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد. مدل‌های مختلف این دستگاه بین ۲ تا ۸ متر مکعب ظرفیت دارند. تراک میکسر استاندارد، یک گزینه ایده‌آل برای انتقال بتن آماده است.

کامیون میکسر بتن کارگاهی

تراک میکسر کارگاهی، وسیله‌ای برای اختلاط بتن در پروژه‌هایی با مسیرهای صعب‌العبور است. مدل‌های معمولی این ماشین‌ها قادر به اختلاط، بارگیری و تخلیه بیش از ۱۰۰ متر مکعب بتن در روز هستند. بسیاری از تراک میکسرهای کارگاهی از تجهیزات الکترونیکی بچینگ وزنی برای کنترل فرآیند اختلاط و چرخش دیگ برای تخلیه بتن از هر دو سمت کامیون بهره می‌برند. کامیون میکسر بتن کارگاهی گزینه ایده‌آلی برای پروژه‌های دورافتاده و حاشیه شهرها است.

کامیون میکسر بتن حجمی

تراک میکسر بتن حجمی، کامیونی است که تجهیزات اختلاط بتن بر روی آن نصب شده است. این تراک میکسر نسبت به مدل‌های قدیمی از مزیت‌های بیشتری بهره می‌برد. در واقع، کامیون میکسر بتن حجمی، ترکیبی از کارخانه بچینگ و تراک میکسر معمولی است. تمام مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت بتن در محفظه‌های جداگانه قرار دارند. به این ترتیب می‌توان میزان دقیق بتن مورد نیاز با طرح اختلاط مورد نظر را در محل پروژه تولید کرد.

تراک میکسر بتن حجمی اغلب به منظور ساخت بتن‌های زودگیر مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته این میسکرها برای روسازی فرودگاه و ساخت بتن در شرایط دارای عدم قطعیت پایین (از نظر زمانی و حجمی) نیز کاربرد دارند. ویژگی‌های کامیون میکسر بتن حجمی باعث کاهش قابل توجه هدر رفت بتن می‌شود. اپراتورها مقدار بتن مورد نیاز را تخمین می‌زنند و مصرف‌ کنندگان فقط هزینه بتن استفاده شده را پرداخت می‌کنند.

کامیون بچینگ متحرک

بچینگ متحرک، کامیونی مانند تراک میکسر بتن حجمی است. در این کامیون نیز مواد اولیه نظیر سیمان، سنگدانه، آب و افزودنی‌ها درون مخازن مجزا نگهداری می‌شوند. اپراتور بچینگ متحرک می‌تواند به طور همزمان بتن مورد نیاز را تولید و به محل پروژه منتقل کند. با روشن کردن دستگاه، مواد اولیه با نسبت‌های مشخص وارد محفظه اختلاط می‌شوند. در این فرآیند، بتن به طور پیوسته در دیگ ساخته و آماده استفاده می‌شود.

تریلر میکسر بتن

یکی دیگر از روش‌های انتقال بتن توسط کامیون‌های معمولی، استفاده از تریلر میکسر بتن است. در این روش، تریلرهای میکسر بتن با ظرفیت‌های متفاوت و قابلیت‌های مختلف به انتهای کامیون متصل می‌شوند و آن را تبدیل به تراک میکسر می‌کنند. انعطاف‌پذیری این روش بسیار بالا است.

 

مشاهده آگهی های : باربری در همدان

مزایای کامیون میکسر بتن چه هستند؟کامیون میکسر بتن چیست؟

استفاده از تراک میسکر امکان اختلاط و جابجایی راحت مصالح سیمانی را فراهم می‌کند. علاوه بر این، این وسیله دارای مزایای متعددی است که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم:

  • تراک میسکر مشکل رساندن مصالح سیمانی به پروژه‌های دور افتاده و محل‌هایی که امکان ساخت بچینگ در آن‌ها وجود ندارد را حل کرده است.
  • ذخیره مصالح در مخازن جداگانه نگهداری، امکان تحویل بتن تازه در هر سرویس را فراهم می‌کند.
  • به دلیل تحویل بتن تازه، دیگر هیچ نگرانی در مورد حرارات بالا یا اختلاط بیش از حد ترکیب وجود نخواهد داشت.
  • اختلاط و ریختن بتن بدون اتلاف وقت انجام می‌شوند. به علاوه، میزان مصالح مورد استفاده با توجه به نیاز محل بتن‌ریزی قابل تنظیم است.
  •  کنترل میزان مصالح مصرفی، از هدررفت و کمبود بتن جلوگیری می‌کند. این ویژگی، علاوه بر کاهش هزینه‌ها، اثرات زیست‌محیطی را نیز کاهش می‌دهد.
  • کامیون میکسر بتن دارای ابعاد مختلفی هستند که می‌توانند نیاز هر پروژه با هر مقیاسی را برطرف کنند. برخی از تراک میکسرها توانایی تامین ۲۰ متر مکعب بتن با نرخ تولید ۱۴۰ متر مکعب بر ساعت را دارند.
  • کامیون میکسر بتن همیشه در دسترس است و می‌توان در ۲۴ ساعت شبانه روز از آن استفاده کرد. بنابراین با در نظر گرفتن مزیت قبلی، انعطاف‌پذیری تراک میکسر بسیار بالا است.
  • امکان تنظیم تراک میکسر برای اضافه کردن افزودنی‌ها و رنگ به مخلوط وجود دارد.
  • کامیون میکسر بتن حجمی می‌تواند دوغاب، ملات و هر نوع مخلوط سیمانی را آماده کند.

معایب کامیون میکسر بتن چه هستند؟کامیون میکسر بتن چیست؟

تراک میکسر نیز مانند دیگر روش‌های اختلاط و انتقال بتن برای تمام شرایط مناسب نیست و باید با مطالعات کافی بر روی جنبه‌های اقتصادی و اجرایی انتخاب شود.

 

از آنجایی که تراک میکسر در اغلب موارد برای انتقال بتن آماده مورد استفاده قرار می‌گیرد، به معرفی اصلی‌ترین معایب استفاده از این نوع بتن می‌پردازیم:

  • هزینه تراک میکسر برای استفاده در پروژه‌های کوچک با حجم بتن‌ریزی پایین اقتصادی نیست.
  • در صورت فاصله زیاد محل پروژه با کارخانه بچینگ، کارایی بتن کاهش می‌یابد. در این شرایط باید از آب اضافی یا افزودنی دیرگیرکننده در مخلوط استفاده کرد.
  • در زمان تحویل هر سرویس، انجام آزمایش اسلامپ برای اطمینان از کارایی مناسب بتن الزامی است.
  • وجود ترافیک در مسیر تراک میکسر، مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت. در این صورت باید میزان افزودنی دیرگیرکننده در ترکیب را افزایش داد.
  • عدم آماده بودن قالب بتن پیش از رسیدن تراک میکسر، فرآیند بتن‌ریزی را مختل می‌کند.
امتیاز شما به این صفحه :
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *