کاربردها و مزایای پرینترهای سه بعدی
پرینت سه بعدی، دستگاه چاپ سه بعدی رومیزی، نمونه سازی سریع، ساخت لایه افزایشی، ساخت دیجیتالی اجسام، … اینها همه اصطلاحات گوناگون و گیج کننده یک فناوری نوظهور هستند که زیاد با آنها در اینترنت و گزارشات رسانه مواجه میشویم. همه گیکهای دنیای فناوری، مهندسان، معماران، مخترعین و طراحان درباره فناوری پیچیده پرینتر سه بعدی صحبت میکنند و حتی از آن بعنوان یک انقلاب صنعتی جدید یاد میشود.
پرینترهای سه بعدی واقعا چه چیزی هستند؟
تعریف پرینتر سه بعدی
پرینت سه بعدی میتواند بدین صورت تعریف شود: “فرآیند ساخت فیزیکی یک شی سه بعدی از یک فایل دیجیتال بوسیله دستگاهی که با استفاده از یک متریال، لایه هایی را در مختصات سه بعدی با دقت در کنار قرار میدهد تا ساخت یک شی تکمیل شود.
فناوری پرینتر سه بعدی به چهار دسته کلی بر اساس متریال مصرفی تقسیم بندی میشود:
-
- پرینتر سه بعدی متریال فیلامنت (ترموپلاستیک) FDM: fused deposition modeling یا FFF: fused filament fabrication: متریال مرسوم ترموپلاستیک است که فیلامنت نامیده میشود و از طریق ذوب آن، لایه های یک جسم روی هم گذاشته میشود تا در شی تکمیل گردد.
- پرینتر سه بعدی متریال رزین (مایع حساس به نور) با سه نوع تابنده شامل LCD: Liquid Crystal Display DLP: digital light processing یا SLA : laser- stereolithography: که انواع رزینها را با استفاده از تابش نور یا لیزر به جسم تبدیل میکند.
- پرینترهای سه بعدی متریال فلزی که دو نوع کلی متریال فلزی را استفاده می کنند:
– نوع پلتفرم صنعتی و متریال پودر فلز که با تابش لیزر و دیگر روشها پرداخت میشود شامل فناوریهای:
SLM (ذوب انتخابی لیزر)
EBM (ذوب الکترونی فلز)
DED (رسوب مستقیم انرژی)
Cold Spray (پاشش سرد فلز)
– نوع عمومی تر پلتفرم دسکتاپ ADAM : Metal Desktop 3D Printer:
که متریال فیلامنت کامپوزیتی حاوی ۹۰ درصد فولاد و مابقی ماده چسباننده را مصرف میکند (قطعه به روش FDM چاپ خام یا Green میگردد) و سپس با حرارت در روش فلزکاری سنتی پرداخت نهایی میشود. |
فردین –
بسیار عالی که در شهر اراک همچین خدماتی موجوده