۹ خاصیت ویژه تمبر هندی

مقالات

۱۸ بهمن ۱۴۰۱ 439 بازدید

۹ خاصیت ویژه تمبر هندی

۹ خاصیت ویژه تمبر هندی، تمبر هندی نوعی میوه‌ٔ مناطق گرمسیری است. در سراسر دنیا، از این میوه برای تهیه‌ٔ غذاهای مختلفی استفاده می‌کنند و خواص دارویی فراوانی دارد. در این مطلب با خواص تمبر هندی آشنا می‌شوید. اگر می‌خواهید بدانید تمبر هندی یا تمر هندی چیست، چه خواصی برای سلامتی دارد و نحوهٔ مصرف آن چگونه است، تا انتهای این مطلب با ایران مشاغل همراه باشید.

 

 

این میوه گرچه بومی نواحی آفریقایی است، این روزها به سراسر دنیا رسیده، در کشورهای مختلفی کشت می‌شود و تقریبا در همهٔ مناطق گرمسیری پرورش داده می‌شود. چون خواص فراوان و طعمی منحصربه‌فرد دارد، مورد توجه قرار گرفته است.

هزاران سال است که این میوه کشت می‌شود و در حدود ۵ هزار سال پیش راه خود را به آسیا باز کرده است. این میوه حدود ۵۰۰ سال پیش توسط مهاجران اسپانیایی به آمریکا رفته است. امروزه، آمریکای جنوبی و مکزیک بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان این میوه در سراسر دنیا هستند.

خلاصه: تمبر هندی درختی گرمسیری است که در بسیاری از مناطق گرمسیری در سراسر دنیا رشد می‌کند. این درخت، غلاف‌هایی تولید می‌کند که با پالپی ترش و شیرین و دانه‌های تمبر هندی پر شده است.

طعم تمبر هندی

۹ خاصیت ویژه تمبر هندی

تمبر هندی، میوه‌ای لذیذ با طعمی ترش و شیرین است. این میوه، هم مصارف دارویی و هم مصارف غذایی متعددی دارد. از آنجایی که طعمی منحصربه فرد دارد، افراد، واکنش‌های بسیار متفاوتی نسبت به طعم آن دارند. بعضی از مردم بلافاصله بعد از امتحان کردن تمبر هندی، عاشق طعم آن می‌شوند و بعضی دیگر از آن متنفر می‌شوند.

 

خواص شگفت‌انگیز تمبر هندی

۹ خاصیت ویژه تمبر هندی

۹. بهبود عملکرد دستگاه گوارش

تمبر هندی مدت‌های زیادی است که به‌عنوان ضدیبوست طبیعی شناخته می‌شود. وجود فیبرهای غذایی فراوان در این میوه، باعث این ویژگی شده است. مصرف تمبر هندی به شکل میوه یا ادویه، عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد. وجود فیبر فراوان باعث می‌شود که با مصرف این میوه، مدفوع به‌راحتی از دستگاه گوارش دفع شود.

این میوه یک مادهٔ صفراوی است؛ یعنی باعث می‌شود غذا سریع‌تر و راحت‌تر هضم شود. فیبر موجود در تمبر هندی، گوارش غذا را تسهیل می‌کند.

همهٔ این ویژگی‌ها دست به دست هم می‌دهند تا تمبر هندی، ویژگی‌های ضدیبوستی داشته باشد. این میوه برای کسانی که یبوست مزمن دارند، بسیار مفید است. جالب اینجا است که فیبر از شل شدن بیش‌ازحد معمول مدفوع هم جلوگیری می‌کند. یعنی تمر هندی در عین حال که داروی یبوست است، برای درمان اسهال مزمن نیز مفید است.

۸. حفاظت از سلامت قلب

 

تحقیقاتی که نتایج آن در ژورنال غذا و سم‌شناسی به چاپ رسیده است، نشان می‌دهد که تمبر هندی بر کاهش فشار خون و کلسترول خون مؤثر است. فیبر موجود در تمبر هندی یکی از مهم‌ترین عواملی است که بر کاهش کلسترول تأثیرگذار است. فیبر، کلسترول‌ها LDL اضافه را از رگ‌ها و شریان‌ها دور می‌کند.

پتاسیم موجود در تمبر هندی، مسئول کاهش فشار خون است. پتاسیم یکی از موادی است که سبب اتساع عروق و کاهش استرس وارد بر سیستم قلبی عروقی می‌شود.

مقدار زیاد ویتامین C نیز از دیگر عوامل مؤثر در بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی است. ویتامین C نوعی آنتی‌اکسیدان است که تأثیر رادیکال‌های آزاد در بدن را کاهش می‌دهد. رادیکال آزاد، نتیجه‌ٔ متابولیسم سلولی است و از عوامل مخربی است که با بیماری‌های قلبی و سایر بیماری‌ها در ارتباط است.

۷. بهبود گردش خون

۹ خاصیت ویژه تمبر هندی

کمبود آهن باعث ایجاد بیماری‌هایی مثل کم خونی می‌شود. بارزترین علائم کم‌خونی عبارت‌اند از ضعف، خستگی، سردرد، اختلالات شناختی و ناراحتی‌های معده. بنابراین، برای اینکه احتمال ابتلا به کم‌خونی را کاهش دهید، از مصرف تمبر هندی غفلت نکنید.

۶. بهبود عملکرد سیستم عصبی

یکی از مواد مغذی موجود در تمبر هندی، انواع ویتامین‌های گروه B است. تیامین یکی از مهم‌ترین بخش‌های خانواده ویتامین B، در تمبر هندی به‌وفور یافت می‌شود. تیامین، مسئولیت بهبود عملکرد سیستم عصبی را بر عهده دارد. همچنین، رشد عضلات از دیگر وظایف این ویتامین در بدن است. تیامین عامل اصلی فعال نگه داشتن بدن، حفظ انعطاف پذیری و قوی‌ ماندن است.

۵. کاهش وزن

۹ خاصیت ویژه تمبر هندی

یکی از عناصر منحصربه فردی که می‌توان از تمبر هندی استخراج کرد و می‌توانید از خواص آن در قالب ادویه استفاده کنید، هیدروکسی سیتریک اسید است. این اسید رابطه مستقیمی با کاهش وزن دارد چون می‌تواند آنزیم‌های مسئول ذخیره‌سازی چربی در بدن را مهار کند.

تمبر هندی علاوه‌براین، موجب کاهش اشتها می‌شود، چونسروتونین انتقال‌دهنده عصبی را افزایش می‌دهد. تحقیقات در مورد تأثیر تمبر هندی بر کاهش وزن، ادامه دارد. به‌نظر می‌رسد که تمبر هندی می‌تواند مکملی عالی برای کاهش وزن باشد.

۴. کنترل دیابت

تمبر هندی علاوه بر اینکه مانع افزایش وزن می‌شود، آنزیم‌های آلفا آمیلاز را مهار می‌کند. این آنزیم مانع جذب کربوهیدرات‌ها می‌شود. رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات می‌تواند میزان سطح انسولین و گلوکز را افزایش دهد که این مشکل بزرگی برای مبتلایان به دیابت است. تمر هندی می‌تواند این نوسانات را کنترل و نظارت کند.

طبق نتایج یک تحقیق، تقریبا نیمی از آمریکایی‌ها کمتر از نیاز روزانه‌ٔ خود منیزیم مصرف می‌کند که این عاملی برای بیماری‌های مختلف از جمله دیابت نوع دوم است. بنابراین، مقدار زیاد منیزیم موجود در تمبر هندی به تسکین دیابت کمک می‌کند.

۳. ویژگی‌های ضدالتهابی

لوپئول، ماده‌ای است که در تمبر هندی وجود دارد. این ماده خواص ضدالتهابی و ضدسرطانی دارد. روغن عصاره تمبر هندی، ویژگی‌های ضدالتهابی متعددی از جمله کاهش درد مفاصل و بهبود آرتریت، بیماری‌های رماتیسمی و نقرس دارد. این ماده همچنین سوزش چشم، ورم ملتحمه و بیماری‌های التهابی مشابه را درمان می‌کند. به همین دلیل است که تمبر هندی برای تهیه‌ٔ داروهای گیاهی زیادی که برای درمان التهاب است، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۲. تقویت سیستم ایمنی

ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی تمبر هندی در تحقیقات متعددی ثابت شده است. مقدار بالای آنتی‌اکسیدان‌ها، همچنین سطح بالای ویتامین c، تمر هندی را به یک مادهٔ فوق‌العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن تبدیل کرده است. همچنین، تمبر هندی می‌تواند بدن‌تان را در برابر عفونت‌های میکروبی و قارچی حفظ می‌کند.

تمبر هندی، به‌خاطر ویژگی‌های ضدعفونی‌کننده و ضدباکتریایی، بروز بیماری‌های انگلی را کاهش می‌دهد. از بین بردن کرم‌های معده در کودکان، یکی از مصارف این میوه است که در نواحی گرمسیری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۱. مبارزه با میکروب‌ها

۹ خاصیت ویژه تمبر هندی

عصاره تمبر هندی، حاوی عناصر طبیعی متعددی است که تأثیرات ضدمیکروبی دارند. در واقع این میوهٔ پرخاصیت، ویژگی‌های ضدقارچی، ضدویروسی و ضدباکتریایی دارد. در طب سنتی نیز از آن برای درمان مالاریا استفاده می‌کردند. از آنجایی که این روزها مقاومت آنتی‌بیوتیکی افزایش یافته است، محققان در تلاش‌اند تا از داروهای گیاهی برای مبارزه با باکتری‌ها استفاده کنند.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط