آموزش کاشت گل نرگس

مقالات

۱۹ بهمن ۱۴۰۱ 884 بازدید
آموزش کاشت گل نرگس ،ایران مشاغل سامانه برتر ثبت مشاغل کشور

آموزش کاشت گل نرگس

آموزش کاشت پیاز گل نرگس ،نرگس یکی از گل های زیبا و خوش بوی موجود در طبیعت است. نرگس جزء گیاهان پیازی بوده و به عنوان گلی باغچه ای شناخته می شود. در حالت عادی زمان گلدهی این گل زیبا و معطر، روزهای پایانی سال و آغاز فصل بهار می باشد ولی امکان جلو انداختن فصل گلدهی آن در محیط گلخانه ای برای چند ماه وجود دارد.

با ایران مشاغل همراه ما باشید .

 

 

آموزش کاشت گل نرگس ،ایران مشاغل سامانه برتر ثبت مشاغل کشور

 

خیلی از افراد برای استفاده از این نعمت خداوندی آن را در منزل نگهداری می کنند. کاشت پیاز گل نرگس و نگهداری از آن به مهارت و حوصله نیاز دارد. در این مقاله شما را با نحوه کاشت پیاز گل نرگس و نگهداری از آن آشنا خواهیم کرد.

خیلی از افراد برای استفاده از این نعمت خداوندی آن را در منزل نگهداری می کنند. کاشت پیاز گل نرگس و نگهداری از آن به مهارت و حوصله نیاز دارد. در این مقاله شما را با نحوه کاشت پیاز گل نرگس و نگهداری از آن آشنا خواهیم کرد.

گل نرگس جزو گیاهان پیاز دار و چند ساله مقاوم است. دراکثر مناطق آب و هوایی رشد می کند، اما تحمل آب و هوای بسیار گرم و مرطوب را ندارد. ارتفاع این گیاه بسته به نوع گونه آن 30 الی 60 سانتی متر است. دارای برگ های سبز نازک و ظریفی هستند که گل های شیپوری شکل آن را احاطه کرده اند.

گلهای نرگس با توجه به گونه ی آن، به صورت تکی یا دسته ای (1 تا 20 عدد گل) برروی یک ساقه قرار دارند. هر چه تعداد گل ها روی ساقه بیشتر شود، ساقه به سمت پایین خمیده می شود. گل های نرگس دارای 6 گلبرگ بوه و در رنگهای صورتی، زرد، نارنجی و سفید و یا در رنگ های اصلاح نژاد شده جدید وجود دارند. اکثر گونه های گل نرگس دارای عطر زیادی می باشند.

 

 

 

آموزش کاشت گل نرگس ،ایران مشاغل سامانه برتر ثبت مشاغل کشور

 

آموزش کاشت پیاز گل نرگس،

شرایط مناسب کاشت گیاه نرگس،آموزش کاشت پیاز گل نرگس

گیاه نرگس از اوایل آذرماه تا اواسط اردیبهشت ماه به گل می نشیند.

زمان مناسب کاشت

همانگونه که قبلا نیز ذکر شد، نرگس گیاهی پیازی است گیاهان پیازی برای رشد بهتر نیاز به خاک سبک دارند. اگر باغچه شما خاکی رسی دارد بهتر است کمی شن به آن مخلوط کنید تا زهکشی آن مطلوب شود. از کودهای حیوانی نیز برای باغچه می توان استفاده کرد. برای گلدان های داخل آپارتمان ورمی کمپوست کود مناسبی خواهد بود. پیاز گل نرگس را 2-4 هفته قبل از سرد شدن هوا در فصل پاییز (در اوایل تا اواسط پاییز) در زمین می کارند.

خاک مناسب

گل های نرگس قادرند در هر خاکی رشد کنند. اما بهترین خاک برای کاشت این گل زیبا، خاک حاصلخیز و سبک با زهکشی مناسب است. اگر خاک یا باغچه تان رسی است کمی شن و کود حیوانی و به خاک گلدان کمپوست اضافه کنید بسیاری از گونه های نرگس در خاک های اسیدی بهتر رشد می کنند.

نور مناسب

گل نرگس برای رشد مطلوب خود به نور کامل و کافی بخصوص در آغاز بهار نیاز دارد.

 

آموزش کاشت گل نرگس ،ایران مشاغل سامانه برتر ثبت مشاغل کشور

 

چطور در خانه گل نرگس پرورش دهیم؟

گل نرگس از دسته گیاهان پیازی و جزو زیباترین و خوشبوترین گلهای موجود در طبیعت است که بویش از فاصله ها، انسان را سرمست می کند. این گل زیبا با عطر و بوی فریبنده گل خاطره ها و یادهاست. گلهای نرگس در انواع و رنگهای مختلفی وجود دارند که معمولا سفید و زرد و یا دو رنگ هستند.

گل نرگس

این گل جایگاه ویژه ای در ادبیات، افسانه ها و قصه های ایران زمین دارد و در بسیاری از مناطق ایران مانند شهر بهبهان در استان خوزستان شهر کازرون در استان فارس و حاشیه های دریاچه پریشان، پراکنده شده است.

گل نرگس ا ز آسان ترین گیاهانی است که می توان آن را به شکوفه واداشت هرچند نگهداری و کاشت آن نیاز به حوصله و مهارت دارد. مطالعه این بخش از نمناک به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید با روش کاشت گل نرگس آشنا شوید و رایحه دلپذیر گل نرگس را در خانه استشمام کنید.

گیاه شناسی گل نرگس

نرگس نباتی است دائمی با پیازهای کشیده گلابی شکل که پیازها دارای ورقه های فلسی و مطبق هستندو دارای مواد سمی از نوع آلکالوئیدها می باشند . عطر نرگس شاداب کننده است و برای مخاط و سینوس ها مفید است و از سرماخوردگی جلو گیری می کند.

این عطر می تواند همراه خون وارد سلول های مغزی شود و روی کارکرد مغز اثر مثبت بگذارد. گل نرگس در کشورهای غرب اروپا، از شرق اسپانیا و پرتغال گرفته تا به آلمان و انگلستان به صورت خودرو می روید. در کشور ولز این گل به عنوان گل ملی شناخته شده است.

 

آموزش کاشت گل نرگس ،ایران مشاغل سامانه برتر ثبت مشاغل کشور

 

کاشت پیاز گل نرگس

انتخاب پیاز گل نرگس

در فصل پاییز اقدام به خرید پیاز گل نرگس کنید. برای خرید پیازی بدون بریدگی، خراش یا دندانه را انتخاب کنید. بهتر است پیازهای بزرگتر را انتخاب کنید تا گل بزرگتری بدهد. پیاز نرگس باید دارای ریشه بوده و ساقه ای از آن رشد نکرده یاشد. اگر فعلا قصد کاشت پیاز را ندارید آن را داخل یخچال نگهداری کنید. از قرار دادن پیاز در یخچالی که سیب وجود دارد اجتناب کنید، گاز اتیلن آزاد شده توسط سیب پیاز را بی بار کرده و موجب عدم گل دهی گل نرگس می شود.

پیازهای نرگس دو نوع هستند؛

  • نوع اول که فقط یک نوک (دماغه) دارند.
  • نوع دوم که دو دماغه دارند. گلهایی که از این پیازها به وجود می آید درشت تر می باشند.
  • هر دماغه در پیاز یک ساقه و یک گل می دهد.

 

کاشت پیاز گل نرگس در گلدان؛

  • برای کاشت گل نرگس، گلدان شما باید دارای حداقل 18 سانتی متر عمق باشد و عرض آن نیز حداقل از پهن ترین قسمت پیاز 5 سانتی متر بزرگ تر در نظر گرفته شود و به عبارتی بین پیازها و دیواره گلدان از طرفین 5 سانتی متر فاصله باشد. البته بسته به تعداد گل ها اندازه دهانه آن متفاوت است.
  • برای کاشت پیاز گل نرگس یک گلدان سنگین سفالی یا سنگی انتخاب نمایید، زیرا در صورت سبک بودن ممکن است گل ها در مرحله گردن غازی یه طرفه شده و نرگس ها به یک سمت غالب شوند و همین سبب واژگونی گلدان شود.
  • زهکشی گلدان را کنترل کنید. برای این که پیاز نرگس بتواند بخوبی خشک شود بایستی برای تخلیه آب حداقل یک سوراخ در کف گلدان وجود داشته باشد.
  • قبل از کاشت به مدت 2 ساعت انتهای پیاز را داخل آب ولرم قرار دهید.
  • به اندازه سه برابر اندازه خود پیاز خاک روی پیاز بریزید. اگر قرار است چندین پیاز را در کنار هم بکارید با فاصله 4 تا 10 پیاز از هم فاصله دهید. در ابتدا این فاصله ها زیاد به نظر می رسد، ولی با رشد گل ها این فاصله های خالی پر خواهد شد.
  • بعد از کشت پیازها آنها را آبیاری کرده و درزیر نور مستقیم خورشید قرار دهید.
  • تا زمانی که ساقه ها از خاک خارج نشده اند آبیاری نکنید.
  • پس از شروع رشد نباید خاک گلدان کاملا خشک باشد.
  • تا باز شدن گل ها 2 هفته یکبار کود تقویتی همراه با آب بدهید.
  • موقع گلدهی گیاه را زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید.
3.7/5 - (3 امتیاز)
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط