زلزله در رشت ،به گزارش ایران مشاغل به نقل از مرکز لرزه نگاری کشوری، این زمین لرزه در عمق ۲۳ کیلومتری زمین و در طول جغرافیایی ۴۹.۰۹ و عرض جغرافیایی: ۳۷.۵ به وقوع پیوسته است.زلزله در رشت نیز حس شده و حتی برخی از شهرهای اطراف نیز لرزش زلزله را حس کرده اند.
زلزله در رشت
رضوانشهر با هفت کیلومتر، بازار جمعه و پره سر با ۱۱ کیلومتر نزدیکترین شهرها به کانون زمین لرزه گزارش شده است ضمن اینکه رشت مرکز استان گیلان و شهر زنجان مرکز استان زنجان به ترتیب ۵۰ و ۱۰۵ کیلومتر با کانون زلزله فاصله داشته اند.مدیرعامل جمعیت هلال احمر گیلان گفت: در پی وقوع زلزله در رضوانشهر تمامی پایگاههای امداد و نجات و خانههای هلال گیلان از جمله شهرستان رضوانشهر به حالت آماده باش درآمدند
سیاوش غلامی از شهروندان درخواست می شود که آرامش خود را حفظ کرده و نکات ایمنی و هشدارها را رعایت کنند.وی بیان داشت: مردم برای گزارش حوادث می توانند با شماره شبانه روزی ١١٢ تماس گیرند.غلامی یادآور شد:زلزله در رشت و رضوانشهر تاکنون خسارت مالی و جانی نداشته است.زلزله در رشت
زلزله چیست و انواع زمین لرزه
زلزله عبارتست از لرزش زمین در اثر آزاد سازی سریع انرژی که اغلب موارد در اثر لغزش در امتداد یک گسل در پوسته زمین اتفاق میافتد. انرژی آزاد شده از محل آزاد شدن آن، که کانون نامیده میشود، بصورت امواج در همه جهتها منتشر میشود. این موجها شباهت بسیار زیادی به امواج ایجاد شده در اثر فروافتادن یک سنگ در آب آرام یک حوضچه دارد.
۱- زمین لرزه های تکتونیکی: زمین لرزههای تکتونیکی در برگیرنده تعداد بسیار زیادی از زلزلههایی هستند که سالانه در سطح جهان ثبت میشوند. حرکات صفحات تشکیل دهنده پوسته زمین عامل ایجاد این زمین لرزهها میباشد که در فصلهای گذشته به تفصیل مورد بررسی قرار گرفت.
۲- زلزلههای آتشفشانی: این زلزلهها فقط در نواحی فعال آتشفشانی اتفاق میافتد و به انفجارهای آتشفشانی نیز معروف است. شکل بعدی نشان میدهد که زلزلهها و آتشفشانها اغلب در کنار هم و در امتداد مرز صفحات رخ میدهند.زلزله در رشت یکی از انواع زلزله ها بوده.که مردم را دچار اضطراب کرده.
۳- زمین لرزههای فروریختی: بر اثر فروریختن غارها و کانالهای زیرزمینی، لرزههایی ایجاد میشود که به نام زمینلرزههای فروریختی موسومند. این تکانها بسیار کوچک بوده و فقط اهمیت محلی دارند.
۴- زمین لرزههای القایی: بر اثر آبگیری یا تغییرات ناگهانی سطح آب دریاچههای پشت سدها، تزریق آب یا سیالهای دیگر به داخل زمین و یا استخراج آنها، مخصوصاً درجاهایی که گسلهای فعال وجود دارد زمینلرزههایی ایجاد میشود. در واقع دلیل اصلی این لرزهها را میتوان بارگذاری سریع برروی زمین و یا برداشتن ناگهانی بار زیادی از روی آن ذکر کرد.