خواص دارچین و تاثیر آن بر روی سلامتی,دارچین جزو ادویه هایی است که بسیار محبوب است و علاوه بر خوشمزه بودن آن مزایای زیادی برای سلامتی دارد. دارچین نوعی ادویه خوشبو است که در بعضی از غذاها مورد استفاده قرار می گیرد. از داروهای گیاهی خوشبو نیز محسوب می شود. درخت این ماده غذایی که بیشتر در هندوستان و چین می روید، جزو دسته؛ دو لپهای های جدا گلبرگ می باشد و همیشه سبز است. بومی سریلانکا است و بهترین آن دارچین سیلانی است و همچنین گل های منظم و سفید مایل به زرد دارد و پوست آن قهوه ای رنگ است را دارچین می گویند.با ایران مشاغل همراه باشید .
تاریخچه دارچین
درختچه دارچین درختی است کوچک و به ارتفاع ۵ تا ۷ متر که از تمام قسمتهای آن بویی مطبوع استشمام می شود. گل های این ادویه در فاصله ماه های بهمن تا اوایل فروردین ظاهر می شوند. برگ این درخت سبز سیر و دارای گل هایی به رنگ سفید است. دارچین بومی سریلانکا و جنوب هند است و پوست درختچه آن به عنوان ادویه بکار میرود. در قرون وسطی از این ماده غذایی برای درمان سرفه، ورم مفاصل و گلودرد استفاده می شد پ. تحقیقات جدید نیز بر خواص و فواید پزشکی دارچین تأکید دارند.
با توجه به گستردگی جغرافیایی گونههای مختلف دارچین سابقه پیدایش و نامگذاری آنها نیز متفاوت است. سابقه مصرف و شناسائی آن به مصر باستان و به حدود دو هزار سال قبل از میلاد بر می گردد. اما آنچه که در تاریخ به دارچین چینی مشهور شده در حقیقت نوعی از دارچین به نام Cinnamon Aromaticum یا Cassia است که بومی چین بوده و به صورت درخت ۲۰ الی ۳۰ متری است که از پوست درخت به عنوان دارچین استفاده می شود. در قسمت های مختلف تورات نیز به مصرف آن توسط موسی پیامبر هم به عنوان غذا و هم برای بوی خوش اشاره شده است. در نوشته های هرودوت نیز از دارچین به عنوان «چاشنی گرانبها» یاد شده است. ورود این ماده غذایی به اروپا از دو طریق بندر اسکندریه در مصر و نیز از طریق بازرگانان پرتغالی در قرن ۱۵ و ۱۶ میلادی بوده است.
میزان مصرف توصیه شده دارچین در طول روز
بعضی از محققان مصرف روزانه ۲ تا ۴ گرم پودر دارچینرا توصیه می نمایند و بعضی دیگر معتقدند این مقدار باید بین ۱ تا ۶ گرم باشد با این حال توجه داشته باشید مصرف بیش از اندازه دارچین، می تواند مسموم کننده باشد.
خواص دارچین و تاثیر آن بر روی سلامتی
در ادامه به خواص دارچین و تاثیر آن بر روی سلامتی می پردازیم:
- کنترل قند خون
خواص دارچین ،در بررسی خواص دارویی دارچین در تثبیت میزان قند خون، مطالعهای در لندن بر روی ۵۸ نفر از مبتلایان به دیابت نوع ۲ انجام شد. برای تعدادی از این بیماران، دارو های قند خون به طور منظم و کنترل شده توسط بهترین دکتر دیابت نوع 2 تجویز شد و گروه دوم برای کنترل قند خون در هر روز تنها ۲ گرم دارچین مصرف کردند. پس از ۱۲ هفته، سطح قند خون ناشتای گروهی از بیماران که دارچین را جایگزین دارو کرده بودند به طور معنیداری کمتر از گروه تحت درمان با دارو بود.
همچنین آزمایش های گروه مصرف کننده این ماده غذایی از کاهش چربی بدن به طور کلی در مقایسه با گروه تحت درمان با دارو قبل و بعد از درمان را تایید کرد. این مطالعه در مجله پزشکی دیابتی منتشر شد و دارچین را به عنوان یک مکمل برای بیماران مبتلا به دیابت نوع دو توصیه کردند. بررسی دیگری در بریتانیا موضوع استفاده از این ماده غذایی برای دیابت نوع ۲ را آزمایش کرد و نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از دارچین به عنوان یک مکمل، هم قند خون ناشتا را کاهش داده است و هم سبب کاهش سطح قند خون پس از خوردن غذا شده است.
همچنین این مطالعه نشان داد که این ماده غذایی می تواند تاثیر مهمی بر کاهش عوارض کلی ناشی از دیابت نوع ۲داشته باشد. در ایالات متحده آمریکا؛ ۲۲ بیمار دیابتی برای مطالعه تاثیر دارچین بر قند خون مورد آزمایش قرار گرفتند. این مطالعه همچنین تایید کرد که دارچین، قند خون ناشتا را کاهش میدهد؛ در یکی دیگر از مطالعههای بالینی، تایید شد که دارچین هم به پایین نگه داشتن سطح قند خون ناشتا کمک می کند و هم پاسخ به انسولین را بهبود می بخشد. در مطالعه ای تکمیلی نشان داده شد که بیمارانی که استفاده از دارچین به عنوان یک مکمل را حذف کرده بودند، فواید درمانی دارچین را از دست داده و به شرایط قبلی شان بازگشتند.
- جلوگیری از آلزایمر
خواص دارچین ،تحقیقات اخیر پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا واقع در سانتاباربارا نشان می دهد که این ماده غذایی از بروز برخی بیماری های عصبی از جمله آلزایمر جلوگیری می کند. دارچین حاوی میزان قابل توجهی تانین است که قدرت آنتی اکسیدانی بالایی دارد و به همین دلیل با رادیکال های آزادی که باعث پیری سلول ها می شود مقابله می کند. به تازگی دو ترکیب در دارچین دیده شده است که از بروز زوال عقل جلوگیری می کند.
این دو ترکیب cinnamaldehyde و epicatechin نامیده می شوند. ییماری آلزایمر (Alzheimer’s disease) یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که به تدریج تواناییهای ذهنی بیمار تحلیل می رود. بارزترین تظاهر زوال عقل اختلال حافظه است. اختلال حافظه معمولاً به تدریج ایجاد شده و پیشرفت می کند.آلزایمر یک بیماری پیش رونده عصبی است که به مرور زمان منجر به تخریب غیر قابل برگشت نورون ها و توانایی های فکری می شود.
این ماده غذایی علاوه بر پیشگیری از بیماری آلزایمر، در درمان بیماری دیابت نیز موثر است. محققین پیش از این عنوان کرده بودند که دارچین، رمز جوانی است و مصرف روزانه آن انسان را سلامت و جوان نگه می دارد و بهترین دارو برای دردهای عضلانی است و به عنوان تب بر استفاده می شود. این ماده غذایی خاصیت عجیب دیگری دارد که آن هم قوی کردن مصونیت بدن در مقابل امراض است. اگر حس می کنید ضعیف شده اید و ممکن است مریض شوید، چای دارچین را فراموش نکنید. حتی اگر سرما خورده اید یا ضعف شدید دارید چای دارچین بهترین دارو است.
- جلوگیری از عفونت
خواص دارچین ،یکی از مزایای این ماده غذایی، توانایی بی نظیر آن در جلوگیری از عفونت مخمر ماوم در برابر دارو است. به دلیل خواص ضدباکتری، ضد قارچی، ضد ویروسی و ضد عفونی کننده اش، در درمان عفونت های داخلی و خارجی مفید است و از ایجاد میکروب ها در مثانه نیز به خوبی جلوگیری می کند.
- بهبود عملکرد قلب
مصرف این چای به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک می کند. امروزه بیماری قلبی عروقی یکی از قاتلان پیشرو در کشور می باشد. آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی موجود در دمنوش دارچین، ممکن است از مشکلات قلبی ناشی از کلسترول بالا و تری گلیسیرید جلوگیری کنند. مطالعه ای در مجله مراقبت از دیابت، نشان داده است: چای و نوشیدنی های دارچینی می تواند سطح قند خون را بهبود بخشد و میزان حساسیت به انسولین را افزایش دهد.
در این مطالعه، 60 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 بررسی شدند. شرکت کنندگان به 6 گروه تقسیم شدند 3 نفر شبه دارو دریافت کردند و به 3 نفر دیگر مقادیری از دارچین داده شد تا به مدت 40 روز استفاده کنند. نتایج نشان داد که 3 نفر گروه دوم پس از مصرف دارچین: از کاهش سطح چربی، کاهش کلسترول کلی و کاهش کلسترول LDL بد برخوردار شدند. گروه هایی که شبه دارو مصرف کرده بودند، هیچ تغییر محسوسی در آن ها مشاهده نشد.
- جلوگیری از بروز سرطان
مطالعاتی که روی حیوانات انجام شده نشان می دهد خوردن زیاد کومارین که به وفور در دارچین کاسیا وجود دارد می تواند ریسک انواع خاصی از سرطان را افزایش دهد. مثلا: آزمایش روی جوندگان نشان داد که خوردن زیاد کومارین باعث رشد تومورهای سرطانی در ریه، کبد و کلیه ها شده بود.
شیوه ای که کورمارین تورمورها را تغذیه می کند هنوز مشخص نیست. اما بعضی از دانشمندان باور دارند کومارین می تواند به طور پیاپی به یک سری از ارگان های بدن آسیب بزند و به مرور زمان این آسیب می تواند سلول های سالم را با سلول های سرطانی جایگزین کند.
- حفظ سلامت دندانها و خوشبو کنندهی دهان
یافته های اخیر نشان دادهاند که این ماده غذایی در مبارزه با باکتری هایی که در میکروفلورای دهان وجود دارند و باعث پوسیدگی دندان و ایجاد حفره در دندان، عفونت زبان و بوی بد دهان می شوند، نقش مهمی ایفا کند. روغن دارچین در مقایسه با سایر گیاه های تستشده، بیشترین توانایی را در حفظ سلامت دهان و دندان دارد و مانند یک دهان شویه طبیعی عمل می کند.
این ماده غذایی نیز مانند نعنا دهان را خوشبو میکند و به عنوان طعم دهندهی طبیعی در تهیهی آدامس استفاده می شود. دارچین با از بین بردن باکتری های دهان بوی بد دهان را از بین می برد و به همین خاطر از قدیم پودر این ماده غذایی برای بهداشت دهان و دندان تجویز می شده است. روغن دارچین به خاطر بوی خوش و خاصیت ضد عفونی کنندگی اش در تهیهی محصولات بهداشتی ای مانند شامپو و نرم کننده نیز استفاده می شود.
- درمان سرفه ها و سرماخوردگی
این ماده غذایی در طب چینی به عنوان یک درمان طبیعی برای سرفه و سرما خوردگی مورد استفاده قرار می گیرد. که شما می توانید دستور زیر را برای تهیه آن اجرا نمایید:
یک تکه چوب دارچین را به آب جوش اضافه نمایید و اجازه دهید در حدود 2 دقیقه به جوش آید، سپس چوب این ماده غذایی را از آن خارج کنید و آن را مانند چای های دیگر بنوشید و لذت ببرید. شما می توانید این چای را دو بار در روز مصرف کنید. در حالی که سرماخوردگی شما بیش از 3 روز ادامه پیدا کرد، حتما به پزشک مراجعه کنید.