هلدینگ چیست ؟

مقالات

۶ آبان ۱۴۰۲ 198 بازدید
هلدینگ چیست ؟ایران مشاغل سامانه برتر ثبت مشاغل کشور

هلدینگ چیست ؟

هلدینگ چیست ؟  شرکت هلدینگ شرکتی است که هیچ چیزی تولید نمی‌کند و هیچ محصول یا خدماتی را به فروش نمی‌رساند. این شرکت‌ها با کنترل سهام دیگر شرکت‌ها فعالیت می‌کنند و اغلب به عنوان «شرکت مادر» یا سامان اصلی، و شرکتی که سهام آن کنترل می‌شود، شرکت وابسته یا فرعی شناخته می‌شوند.

با ایران مشاغل همراه ما باشید .

 

مشاهده آگهی های : مشاور املاک در رشت

هلدینگ چیست ؟ایران مشاغل سامانه برتر ثبت مشاغل کشور

 

هلدینگ چیست ؟ایران مشاغل سامانه برتر ثبت مشاغل کشور

 

هلدینگ چیست ؟ایران مشاغل سامانه برتر ثبت مشاغل کشور

 

 

ساختار شرکت‌ هلدینگ

ساختار شرکت هلدینگ ساده است. شرکت مادر یا اصلی، از بالا بر مدیریت شرکت‌های وابسته‌ی خود نظارت می‌کند. شرکت‌های وابسته در ردیف‌های پایین شرکت مادر قرار می گیرند، اما همچنان شرکت‌های جداگانه‌ای هستند، یعنی فعالیت‌های خود را پیش می‌برند.

 

هلدینگ چیست ؟ایران مشاغل سامانه برتر ثبت مشاغل کشور

انواع شرکت‌ های هلدینگ کدامند؟

  • شرکت هلدیگ محض (دارنده): شرکت هلدینگ محض تنها مالکیت سهام شرکت‌های دیگر را دارد و آن‌ها را کنترل می‌کند؛

 

  • شرکت هلدینگ مختلط: در این بخش توضیح می‌دهیم شرکت هلدینگ مختلط چیست. شرکت هلدینگ مختط در عین حال که سهام شرکت‌های وابسته را نگاه می‌دارد، عملیات و فعالیت‌هایی را نیز اجرا می‌کند. بعضی از این نوع شرکت‌ها در کارهای روزمره‌ی شرکت‌های وابسته نیز مشارکت می‌کنند؛

 

  • شرکت هلدینگ فوری: شرکت هلدینگ فوری مالک سهام شرکت‌های دیگر است. با این حال خود توسط شرکت دیگری کنترل می‌شود. طرح کسب‌وکار این نوع شرکت‌ها بدین صورت است که کنترل شرکت‌های دیگر را  با وجود شرکت وابسته بودن در دست دارد؛

 

  • شرکت هلدینگ رده میانی: در ادامه توضیح می‌دهیم شرکت هلدینگ رده میانی چیست. همان‌طور که از عنوانش پیداست، شرکت هلدینگ رده میانی خود ​​یک شرکت وابسته از یک سازمان بزرگ است، و خود شرکت هلدینگ برای نهاد دیگری است.

هلدینگ چیست ؟ایران مشاغل سامانه برتر ثبت مشاغل کشور

مزیت شرکت هلدینگ چیست؟

کنترل بیش‌تر

اغلب ما هنگامی که درمورد سرمایه‌گذاری فکر می‌کنیم، معمولا شرکت‌های بزرگ و مبالغ هنگفتی از پول را تصور می‌کنیم. با این حال با داشتن شرکت هلدینگ، شما فقط باید ۵۰٪ سهام با حق رای را به دست آورید تا بتوانید آن شرکت را کنترل کنید. این به شما امکان کنترل بیش‌تری را با سرمایه‌گذاری کم‌تر می‌دهد. شرکت هلدینگ همچنین می‌تواند اعضای شرکت را بر اساس منافع ذی‌نفعان انتخاب یا حذف کند.

مسئولیت کم‌تر

اگرچه شرکت هلدینگ کنترل شرکت وابسته را در دست دارد، اما در برابر بدهی مالی یا مواردی از این دست مسئولیت قانونی ندارد. درواقع شرکت‌های وابسته شرکت‌های مستقلی برای خودشان هستند.

مزایای مالیاتی

حال متوجه می‌شوید مزیت مالیاتی شرکت هلدینگ چیست. در این نوع ساختار شرکت هلدینگ و شرکت وابسته می‌توانند مزایای مالیاتی به دست آورند. شرکت‌های وابسته می‌توانند سود خود را به شرکت هلدینگ سپرده و بدین ترتیب سود بیش‌تری به دست آورند، در حالی که شرکت هلدینگ می‌تواند اظهارنامه‌های مالیاتی تلفیقی دریافت کند. این امر سود و زیان شرکت مادر و شرکت وابسته را ترکیب می‌کند، در این حالت سود خالص، کم‌تر از زمانی است که شرکت هلدینگ بازپرداخت مالیاتی جداگانه‌ای ارائه دهد، و همچنین مسئولیت مالیاتی نیز کم‌تر است.

 

سود بیش‌تر

شرکت هلدینگ می‌تواند با خرید سهام شرکت‌های زیرمجموعه، سبد سرمایه‌ی خود را بزرگتر کند. حتی در بدترین سناریو اگر شرکت وابسته ورشکسته شود، این اتفاق تنها به‌معنای ضرر سرمایه برای شرکت هلدینگ است.

 

هلدینگ چیست ؟

انعطاف‌پذیری

شرکت‌های هلدینگ می‌توانند در هر شرکتی که بخواهند، سرمایه‌گذاری کنند. این امر انعطاف‌پذیری بیش‌تری فراهم می‌کند و فرصتی برای تنوع سرمایه گذاری‌ها فراهم می‌کند.

تفاوت شرکتهای هلدینگ با شرکت های سرمایه گذاری [۱]

از نظر ماهیتی تشکیل یک«شرکت» یا «هلدینگ» و یا نهادی که درصدد «سود آفرینی» از «خرید و فروش سهام» است همگی مترادف با امر«سرمایه گذاری» است ، اما «شرکت سرمایه گذاری» معادل INVESTMENT- CO است و نهادی است که «سودآفرینی»را درخرید وفروش سهام پی میگیرد حال آنکه « هلدینگ» نهادی است که میزان سهامش در شرکتها به او مسئولیت اداره بنگاه و «سودآفرینی» از طریق بنگاهداری را منتقل می نماید(و یا وکالتاٌ این اداره بر عهده او قرار می گیرد) و سرمایه گذاری درشرکت، یعنی داراشدن سهام آن شرکت درحد «خرده سهامدار» یا «اقلیت نسبی» یا «اقلیت» با نفوذ ویا «اکثریت نسبی» و یا «اکثریت مطلق» که هریک از حدود مذکور اختیارات متفاوتی به ترتیب درحد حضور درجمع سهامداران- در حد دارابودن حق تعیین حداقل یک عضو هیئت مدیره – درحد دارابودن حق حذف اختیار مطلق سهامدار عمده درمجمع فوق العاده. درحد دارابودن حق تعیین اکثریت اعضا هیئت مدیره – درحد دارابودن حق اختیار مجمع فوق العاده. به عبارت دیگر هولدینگ نهادی است که اداره بنگاهها را بر عهده دارد، شرکت سرمایه گذاری خرید وفروش سهام انجام میدهد وشرکت معمولی امر تولید کالا یا خدمات را برعهده دارد و متاسفانه در ایران هردو نوع اول شرکت سرمایه گذاری نامیده می شود.

مثلاٌ سما( شرکت سرمایه گذاری ملی ایران) گویا در اغلب شرکتهای حاضر در بازار بورس اوراق بهادار تهران سهامدار است، اما در هیچیک عضوهیئت مدیره ندارد و شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) که دارای ۱۸۱ شرکت سهامدار و در ۱۳۵ شرکت دارای عضو هیئت مدیره است، هر دو شرکت «سرمایه گذاری» نامیده شده اند . حال آنکه اولی INVESTMENT و دومی HOLDING است.

در بازار واقعی سرمایه، میزان بازدهی ، تنها تعیین کننده نیست . اگر این مساله بود ادبیات مدیریت به طرف این می رفت که در رده بندی به جای میزان فروش بیشتر، پر بازده ترین شرکتها را شناسایی کندو همه هجوم ببرند و سهام آن راخریداری کنند . علت این است که در بازار سرمایه، چندین پارامتر دیگر تعیین کننده است: ۱- ریسک، سرمایه گذارانی که ریسک های متفاوتی را می پذیرند، قطعاٌ بازده متفاوتی را باید انتظار داشته باشند. ۲- قابلیت نقد شوندگی سرمایه، ۳- دوره به بازدهی رسیدن سرمایه گذاری ها، ۴- پریوددریافت سود.

 

هلدینگ چیست ؟

 

هلدینگ چیست ؟ایران مشاغل سامانه برتر ثبت مشاغل کشور

ویژگی‌های شرکت هلدینگ 

شرکت‌های هلدینگ دارای ویژگی‌های اصلی و مهمی می‌باشند که باعث تمایز و خاص بودن آن‌ها شده است. همچنین بین ویژگی‌های اصلی شرکت‌های هلدینگ دو مورد وجود دارد که باعث شده شرکت‌های هلدینگ مادر به دو دسته کلی تقسیم شوند.

در واقع دو مورد اول ویژگی‌های بیان شده از اصلی‌ترین ویژگی‌های شرکت‌های هلدینگ به شمار می‌رود.

  1. نوع اول شرکت‌های مادر، شرکت‌های سهامی هستند. که علاوه بر عملیات بازرگانی، بخشی از سرمایه خود را صرف خرید سهام در شرکت‌های دیگر می‌نمایند. به آن‌ها شرکت کنترل‌کننده نیز می‌گویند.
  2. نوع دوم شرکت‌های مادر نیز، شرکت‌های سهامی هستند، اما در این حالت تمام سرمایه خود را صرف خرید سهام در شرکت‌های دیگر می‌نمایند. فعالیت بازرگانی ندارند و به آن‌ها شرکت دارنده گفته می‌شود.
  3. موجب حفاظت از دارایی‌های ما در برابر ورشکستگی شرکت‌های فرعی نیز می‌شود.
  4. شرکت در راستای اقتصاد مقاومتی با هدف شناسایی هلدینگ‌ها در رشد و توسعه کشور و تامین مالی برای رشد آن‌ها همایش ارزش آفرینی هلدینگ‌ها را برگزار می‌کنند.

هلدینگ چیست ؟

امتیاز شما به این صفحه :
اشتراک گذاری
برچسب‌ها:

مطالب مرتبط

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *