مهمترین خواص کله پاچه، کله پاچه غذای لذیذ و پر انرژی است که طرفداران بیشماری در ایران دارد. اما خواستگاه آن منوط به کشور ما نیست و در اغلب کشورهای خاورمیانه طبخ و سِرو میشود. روش طبخ و نام این غذا در کشورهای آسیایی متفاوت است.ایران مشاغل قصد دارد این مقاله به خواص این غذای لذیذ بپردازد.
فواید کله پاچه
فواید کله پاچه بیشمار است زیرا هر بخش از این غذا دارای خواص و مواد مغذی خاص خود است. به طور کلی کله پاچه شامل سر، دست و پای گوسفند است که سر نیز به بخشهایی چون بناگوش، زبان، چشم و مغز و گوشت تقسیم میشود. تمام اجزای کله پاچه قابل خوردن هستند اما پزشکان توصیه میکنند از خوردن برخی از قسمتها به دلیل کلسترول بالا، پرهیز شود.
کلسترول کله پاچه خوب است یا بد؟
با این حال داشتن کلسترول بالا، جزو مضرات این غذا به شمار نمیرود زیرا دستگاه گوارش انسان برای هضم غذاهای سنگین، به صرف زمان بیشتری نسبت به دیگر غذاها نیاز دارد.بنابراین یکی از مواردی که به خواص کله پاچه وابسته است، بهترین زمان مصرف کله پاچه یعنی در وعدهٔ صبحانه است. چراکه دستگاه گوارش با آرامش و صرف زمان بیشتری مواد مغذی را به اعضای مختلف بدن منتقل میکند.
فرضیهای معروف در مورد کله پاچه وجود دارد که فواید کله پاچه را تکمیل میکند «به این صورت که مصرف هر یک از اجزای کله پاچه موجب تقویت اجزای نظیر به نظیر آن در بدن انسان میشود». دربارهٔ میزان صحت و اعتبار این فرضیه منابع تأیید شدهای در دسترس نیست اما ما در این مقاله سعی کردهایم با بررسی جزئیات این غذا، به خواص کله پاچه و مضرات آن پی ببریم.
درباره خواص پاچه
- طبق فرضیهٔ از پیش گفته شده، مصرف یک الی دو بار کله پاچه به ویژه پاچهٔ کله پاچه در ماه به تقویت بافتهای غضروفی و عضلات مفاصل کمک بزرگی میکند زیرا پاچهٔ کله پاچه، کمترین میزان چربی و کلسترول را میان اجزای دیگر دارد و از ژلاتین بالایی برخوردار است.
بنابراین یکی از فواید کله پاچه تقویت عضلات و مفاصل است.
- لازم به ذکر است که پاچه دارای آنزیم کیوتن (Q10) است که مکانیزم دفاعی سلولهای بدن را در مقابل زخم و تخریب افزایش میدهد. بنابراین با مصرف پاچه میتواند فرآیند بهبود التهابات داخلی بدن را تسریع کند.
- از دیگر خواص کله پاچه و پاچه آن ، میتوان برای درمان یبوست، افزایش شیر مادر و رقیق کنندگی خون اشاره کرد. تمامی خواص ذکر شده به عهده همان آنزیم کیوتن است که در پاچه به وفور وجود دارد.
- میتوان به این نتیجه رسید که افرادی که دارای شکستگی یا پوکی استخوان هستند، با مصرف یک الی دو بار پاچهٔ گوسفند در ماه میتوانند فرآیند درمان و بهبود بافتهای آسیب دیده را سرعت بخشند.