وظایف مشاور املاک و کارگزار املاک چه تفاوتی دارد؟ امروزه با رونق بازار ملک افراد زیادی تمایل دارند تا اطلاعات بیشتری راجع به این حوزه داشته باشند. در این میان تعاریف و اطلاعات گستردهای وجود دارد که افراد به دانستن آنها تمایل نشان میدهند. در این مقاله قصد داریم راجع به کارگزاری املاک صحبت کنیم و نقش یک کارگزار را بیان کنیم. علاوه بر آن تفاوت یک مشاور املاک با کارگزار را بیان کرده و وظایف یک کارگزار را مرور میکنیم.
با ایران مشاغل همراه ما باشید .
مشاهده آگهی های : مشاور املاک در رشت
تفاوت مشاور املاک با کارگزار املاک در چیست؟
کارگزار املاک اغلب دارای تجربه و سواد بیشتری در حوزه خرید و فروش املاک میباشد. یک کارگزار ممکن است دورههای مرتبط با شغل را گذرانده باشد و از این رو دارای دانش بیشتری باشد. یک کارگزار املاک میتواند یک بنگاه املاک را تاسیس کند و آن را مدیریت کند. علاوه بر آن میتواند چندین مشاور املاک را برای همکاری در بنگاه املاک خود استخدام کند. البته یک کارگزار املاک میتواند به صورت مستقل نیز کار کند. گاهی لفظ مشاور املاک و کارگزار املاک به جای یکدیگر نیز به کار برده میشود.
اصولا کارگزاران املاک به ۴ دسته تقسیم میشوند :
مشاوران فروش : این دسته از افراد درواقع نمایندگان فروش برای افرادی هستند که میخواهند ملک یا زمین خود را بفروشند و یا اجاره دهند. مشاوران فروش همواره تعداد زیادی ملک یا زمین فروشی و اجارهای در مجموعه مدارک خود دارند.
مشاوران خرید : مشاوران خرید در کارگزاری املاک به خریداران برای خرید ملک یا زمین کمک میکنند. وظیفه این دسته از افراد توضیح جزئیات یک زمین و ملک و تاثیری که ویژگیهای مختلف ملک روی قیمت آن دارد، به مشتری میباشد.
مشاوران دو طرفه : در این گونه مواقع مشاور مورد نظر در یک معامله میبایست به هر دو طرف مشاوره داده تا معامله منصفانه رقم بخورد. قوانین مختلفی در کشورهای جهان برای این نوع مشاوره بیان شده است که از حوصله این مقاله خارج است. مثالی از مشاوره دو طرفه برای زمانی میباشد که یک مشاور از یک کارگزاری ملکی را برای فروش معرفی کند و مشاور دیگری از همان کارگزاری خریداری را که تمایل به خرید آن دارد را معرفی کند. در این گونه مواقع میتوان گفت نمایندگی دو طرفه در یک کارگزاری اتفاق افتاده است.
کارگزاران معاملات : معمولا این دسته از افراد تعهدات محرمانهای به شخصی ندارند و نماینده خریدار یا فروشنده نیستند. اما هم به خریدار و هم به فروشنده برای داشتن یک معامله منصفانه و سود آور در کارگزاری املاک کمک میکنند. کارگزاران املاک اسناد قانونی را تنظیم و صحت آن را بررسی میکنند تا توافقنامهای که بین خریدار و فروشنده نوشته میشود قانونی باشد و شخصی در این میان متضرر نشود
- داشتن دانش بازاریابی و فروش برای هر کارگزار ضروری میباشد. امروزه فنون بازاریابی در هر شغلی بسیار کارساز میباشد. یک کارگزار املاک میبایست اصول و روشهای متفاوتی را برای معرفی و ترویج خدمات و محصولات به کار بگیرد و روی شیوههای فروش و سیستمهای کنترل فروش نیز مسلط باشد.
- یک کارگزار املاک باید بتواند به خوبی نیازهای مشتری خود را شناخته و ارزیابی کند و با توجه به نیازهایی که مشتری دارد به او موارد مناسبی را پیشنهاد دهد همچنین میبایست استانداردهای کیفیت را در ارائه خدمات و ارزیابی رضایت مشتری در برنامه کار خود داشته باشد.
- تسلط کامل به زبان فارسی برای اداره امور یک کارگزاری املاک از واجبات این شغل میباشد. از این رو یک کارگزار املاک میبایست ساختار و محتوای زبان فارسی، معانی کلمات مختلف، املا صحیح واژگان و قواعد و ترکیب و دستور زبان فارسی به خوبی بشناسد.
- نظارت و مدیریت اصولی یکی دیگر از ویژگیهای یک کارگزار املاک میباشد. داشتن دانش کسب و کار، فنون رهبری، مدیریت مطابق با اصول و برنامه ریزی صحیح از واجبات این شغل میباشد. کارگزاران میبایست بتوانند از علم مدیریت خود در جهت اداره صحیح منابع انسانی و تخصیص منابع استفاده کنند و میان افراد و منابع به خوبی هماهنگی برقرار کنند.
- اداره صحیح و اصولی امور دفتری از دیگر ویژگیهای یک کارگزار خوب میباشد. برای تسلط به امور دفتری میبایست سیستمهای اداری و مدیریتی را به خوبی شناخت و بتوان با آنها به خوبی کار کرد. برای مثال یک فرد باید تسلط نسبی روی نرم افزارهای واژه پردازی، تند نویسی و نسخه برداری، طراحی فرمولها داشته باشد و همچنین آشنایی کاربردی با پروندهها و سوابق و با ادبیات اداری داشته باشد
وظایف مشاور املاک و کارگزار املاک چه تفاوتی دارد؟
مهارتهای لازم برای یک کارگزار املاک
بدیهی است که در شغل کارگزاری املاک مهارت سخنوری بسیار مهم میباشد. در این شغل اطلاعات بسیاری وجود دارد که باید بین خریدار و فروشنده و هم چنین کارگزار رد و بدل شود . از این رو داشتن مهارت سخنوری یکی از مهمترین مهارتها بوده که به کارگزار کمک میکند. تا بتوانند اطلاعات را با شیوه صحیحتر و با لحن بهتری منتقل کند، تا هم خریدار و هم فروشنده بتوانند معاملهای دقیقا منطبق با نیاز خود را انجام دهند و طرفین راضی باشندداشتن مهارت متقاعدسازی در این حرفه یکی از مهمترین مهارتها میباشد. این مهارت از آن جنبه مهم است که گاهی طرفین یک معامله در موضوعی دچار مشکل میشوند که لازم است شخصی با داشتن مهارت کافی آنها را متقاعد کند تا فرد رفتار و یا دیدگاهش را عوض کند. اصولا کارگزاران املاک با داشتن این ویژگی معاملات بهتری را به سرانجام میرسانند.اصولا در کارگزاریهای املاک گزارشهای بسیار زیادی متناسب با این شغل نوشته میشود که درک جملات و پاراگرافهای نوشته شده در آن میتواند یک کارگزار را در امور کارگزاری املاک متبحر ساخته و به داشتن یک معامله خوب و جلب رضایت مشتری کمک کند.همه ما بارها این موضوع را شنیده ایم که گوش دادن یک هنر میباشد. البته که این جمله صحیح بوده ولی گوش دادن فعالانه همواره در هر بحثی مورد توجه و تاکید بوده است. گوش دادن فعالانه زمانی اتفاق میافتد که فرد به طور کامل به حرفهای گوینده گوش دهد و حرف شخص را بی دلیل و در زمان نامناسب قطع نکند. علاوه بر آن میبایست در هنگام بحث سوالات مربوطه را از فرد گوینده در زمان مناسبی بپرسد تا احساس توجه و احترام را به گوینده القا کند. یک کارگزار خوب با داشتن این ویژگی به راحتی میتواند نیازهای مشتری خود را شناخته و در جهت رفع آن بر آید. علاوه بر آن احساس احترام و توجه را به مشتری القا میکند و از این رو مشتری بیشتر به سمت او جذب میشود.
وظایف مشاور املاک و کارگزار املاک چه تفاوتی دارد؟
نحوه نوشتن قرارداد کارگزاری ملک
در هر قراردادی نوشتن عنوان ضروری میباشد. در قرارداد کارگزاری ملک نیز عنوان باید حتما به صورت کوتاه و مفید ذکر شود. برای مثال قرارداد کارگزاری جهت فروش ملک و یا قرارداد کارگزاری جهت خرید ملک باید عنوان شود.دومین نکتهای که در همه قرار دادها عنوان میشود، اطلاعات و مشخصات کارگزار و کارفرما میباشد که در قرارداد کارگزاری جهت خرید ملک یا در قرارداد کارگزاری جهت فروش ملک میبایست ذکر شود. در اینجا منظور از اطلاعات، نام، نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، شماره ملی، آدرس دقیق محل اقامت، کد پستی و شماره تماس میباشد. البته این اطلاعات برای زمانی است که معامله با یک شخص حقیقی صورت میگیرد. ما در صورتی که یکی از طرفین قرارداد یک شرکت کارگزاری باشد به عنوان شخص حقوقی از آن یاد میشود که میبایست در قرارداد اطلاعاتی نظیر نام شرکت، شماره ثبت، کد اقتصادی، نشانی دقیق محل شرکت، تلفن، نام نماینده و سمت نماینده شرکت در قرارداد عنوان شود.همانطور که گفتیم در ابتدا میبایست عنوان یک قرارداد در کارگزاری ملک ذکر شود، در بخش دیگری از قرارداد میبایست هدف از قرارداد را به تفصیل توضیح داد و همچنین میبایست تمامی تعهداتی که کارگزار در قبال شما موظف به انجام آن میباشد را ذکر کنید. یک کارگزار ملک وظایفی از قبیل مشاوره صحیحی در خرید و فروش ملک، صحبت با خریدار و فروشنده و نیاز سنجی آن ها، تسهیل روند خرید و فروش ملک و حضور در زمان عقد قرارداد دارد.مدت قرارداد کارگزار نیز میبایست به روشنی در قرارداد بیان شود. این مدت میتواند کوتاه یا بلند مدت باشد. در هر صورت مدت آن باید مشخص و در قرارداد به صراحت بیان شود.میزان دستمزد کارگزار نکته مهم دیگری است که باید در قرارداد آورده شود. مسلم است که هر کارگزاری در برابر خدمتی که عرضه میکند انتظار پرداخت وجه دارد. مقدار این وجه میبایست مورد توافق طرفین باشد. البته کارگزار نیز میبایست در تمام مدت قرارداد به وظایف خود پایبند بوده و کار خواسته شده را به اتمام برساند.در زمینه حق الزحمه کارگزاری ملک لازم است تا به این موضوع اشاره کنیم که هزینههای جانبی معاملهای که انجام میشود به عهده کارگزار نبوده و کارفرما باید آن را تقبل کند. منظور از هزینههای جانبی هزینههای مربوط به آب و برق و گاز، مالیات، بیمه، عوارض شهرداری و… میباشد. بنابراین در هنگام تعیین حق الزحمه کارگزار به این نکات نیز باید توجه شود.