بیماری های لثه

مقالات

۲۶ مهر ۱۴۰۲ 93 بازدید
بیماری های لثه ،ایران مشاغل سامانه برتر ثبت مشاغل کشور

بیماری های لثه

بیماری های لثه ،البته زمانی که از بیماری لثه حرف می زنیم منظورمان تنها یک بیماری واحد نیست. بلکه مجموعه ای از بیماری ها با علائمی مشابه (البته با درجات متفاوت) است. این بیماری ها که در انگلیسی نیز تحت عنوان (Gum disease) شناخته می شوند در تمام دنیا شایع هستند و در آن افراد، با ورم لثه، زخم و یا حتی عفونت بافت لثه روبرو می شوند.

با ایران مشاغل همراه ما باشید .

مشاهده آگهی های :دندانپزشکی در تهران

بیماری های لثه ،ایران مشاغل سامانه برتر ثبت مشاغل کشور

علت بیماری لثه چیست؟

علت اصلی ایجاد این بیماری در افراد پلاک دندانی است. پلاک دندان یک ساختار یا لایه نازک و چسپنده است که شامل بزاق دهان، باکتری ها، مواد معدنی، باقی مانده بسیار ریز مواد غذایی است. این پلاک یا لایه نازک چسپنده تقریبا هر روز و بعد از خوردن مواد غذایی یا نوشیدنی ها (غیر از آب) ایحاد می شود. راه برداشتن این پلاک مسواک زدن و استفاده از نخ دندان است.

اگر هر روز پلاک دندانی را پاک نکنید کم کم روی هم انباشه شده و چندین لایه با هم سفت و سخت شده و تبدیل به یک ساختار سخت به نام تارتار می شوند. این تارتار به زیر بافت لثه نفوذ کرده و باعث ایجاد بیماری های لثه می شوند. تارتار را فقط باید در مطب دندانپزشک برداشت.

بیماری های لثه ،ایران مشاغل سامانه برتر ثبت مشاغل کشور

مراحل بیماری لثه چیست؟

البته بیشتر زمانی که صحبت از بیماری لثه می شود به دو مرحله از این بیماری بیشتر اشاره می شود. مرحله اول بیماری ژینژیویت یا جینجیویت (Gingivitis) است و مرحله دو بیماری پریودنتیت (Periodontitis) است.

 

بیماری های لثه ،ایران مشاغل سامانه برتر ثبت مشاغل کشور

مرحله اول: ژینژیویت

ژینژیویت همان التهاب لثه است. التهاب لثه اولین مرحله بیماری لثه است. در این مرحله، بافت اطراف دندان و لثه شما ملتهب می شود (که اغلب به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است). این وضعیت را می توان با لثه های قرمز و متورم تشخیص داد که هنگام مسواک زدن به راحتی خونریزی می کنند.

گاهی اوقات تغییرات هورمونی نیز می تواند باعث التهاب لثه شود. برای مثال خانم های باردار به دلیل این تغییرات می توانند تحت تاثیر قرار بگیرند و با التهاب و خونریزی لثه مواجه شوند.

 

بیماری های لثه ،ایران مشاغل سامانه برتر ثبت مشاغل کشور

مرحله دوم: پریودنتیت یا پیوره

پیوره یا پریودنتیت آخرین و خطرناک ترین مرحله بیماری لثه است. در طی این مرحله، عفونت یا بیماری گسترش می یابد و همچنین استخوان زیر لثه و دندان های اطراف را تحت تأثیر قرار می دهد. اگر این وضعیت ادامه یابد، پریودنتیت می تواند منجر به سست شدن شدید استخوان شود، که این خود، می تواند منجر به از دست دادن دندان ها یا مرگ دندان نیز شود.

علائم بیماری های لثه کدام است؟

بیماری های لثه بطور معمول در سنین میان سالی آشکار می شود. این بیماری حتی در بین  مرد ها شیوع بیشتری دارد . ­­بیماری های لثه زمانی بروز می کند که پلاک های تشکیل شده در زیر خط اتصال دندان به لثه از بین نرفته و کم کم باعث بروز علائمی مانند التهاب شده اند . در صورت بروز هر کدام از این نشانه ها که علائم بیماری لثه هستند شما باید به دندانپزشک مراجعه کنید .

این نشانه ها عبارتند از :

  • ورم لثه
  • قرمز شدن لثه
  • خونریزی بی دلیل لثه
  • احساس دندان درد به هنگام جویدن
  • بوی بد دهان
  • حساس شدن دندان ها به گرما و سرما
  • لق شدن دندان ها
  • عقب نشینی لثه و نمایان شدن ریشه دندان ها
  • تحلیل لثه

سایر بیماری های مرتبط با باقت لثه کدامند؟

ممکن است به جز ژینژیویت و پریودنتیت برخی از افراد با بیماری های دیگری که بافت لثه را درگیر می کند روبرو شوند. برخی از مشکلات دیگر لثه در ادامه به صورت خلاصه توضیح داده شده اند.

سفید شدن لثه ها

سفید شدن لثه ها ممکن است بر اثر نوعی عفونت قارچی به نام برفک دهانی باشد. در این صورت دندانپزشک شما قارچ را از سطح لثه ها  جدا می کند. او توصیه های لازم را جهت جلوگیری از بازگشت قارچ به روی لثه شما عنوان می کند . عوامل مختلف دیگری ممکن است باعث سفیدی لثه ها شوند .

لوکوپلاکی

دهان پیسی یا لوکوپلاکی نوع دیگری از بیماری سفید شدن لثه است. در این صورت دهان از لکه های سفیدی پوشیده می شوند این لکه ها ممکن است بعدا تبدیل به سرطان شوند . بیماری لوکوپلاکی در اثر مصرف افراطی الکل و تنباکو ایجاد می شود .

سیاه شدن رنگ لثه ها در اثر نکروز بافتی

در بیماری نکروز رنگ لثه ها بدلیل مرگ سلولهای لثه سیاه می شوند . این بیماری در اثر :

  • عفونت ویروسی
  • ایدز
  • استرس
  • مصرف مواد مخد و دخانیات
  • عدم رعایت بهداشت دهان و دندان به استخوان ها سرایت می کند .

بیماری پریودنتال

پریودونتال لیگامنت رشته های ظریفی هستند از جنس الاستیک که دندان ها را به استخوان فک اتصال می دهند . اگر هر نوع بیماری و اختلال در ساختمان این رشته های ظریف بوجود بیاید ممکن است منجر به از دست رفتن دندان شود . در بیماری پریودونتال :

  • دندان ها لق می شوند
  • لثه ها ورم کرده قرمز پررنگ یا بنفش می شوند
  • دهان بد بو می شود  لثه ها تحلیل می روند
  • از بین لثه ها و دندان ها چرک بیرون می آید

بیماری های لثه ،ایران مشاغل سامانه برتر ثبت مشاغل کشور

امتیاز شما به این صفحه :
اشتراک گذاری
برچسب‌ها:

مطالب مرتبط

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *