رینگ پیستون خودرو چیست ؟رینگ پیستون ها یکی از اجزای تشکیل دهنده پیستون و محفظه احتراق اند که فاصله میان پیستون و دیواره سیلندر را پر می کنند و از یک طرف اجازه ورود محصولات احتراق به حمام روغن را نمی دهند و از طرف دیگر مانع از ورود روغن به محفظه احتراق می شوند.
با ایران مشاغل همراه ما باشید .
مشاهده آگهی های :استوک ماشین در تهران

طرز کار موتورهای احتراق داخلی (دیزلی و بنزینی) به این گونه است که پیستون در مرحله تراکم، مخلوط سوخت و هوا را فشرده می کند و پس از احتراق، انرژی سوخت آزاد می شود. انرژی آزادشده سوخت، پیستون را به سمت پایین هل می دهد تا انرژی آزادشده از طریق شاتون به میل لنگ منتقل شود.ساختار پیستون و سیلندر به گونهایست که قطر پیستون کمی از قطر سیلندر کم تر است تا پیستون بتواند وارد سیلندر شود. بنابراین فاصله کمی میان آن دو وجود دارد که باید با قطعه دیگری به نام رینگ پیستون پر شود.رینگ پیستون های به کاررفته در موتورهای احتراق داخلی تعدادی حلقه نازک اما با قطر نسبتاً زیاد هستند که فاصله میان پیستون و دیواره سیلندر را پر می کنند تا با جلوگیری از ورود روغن به محفظه احراق و همچنین ورود گازهای پرفشار حاصل از احتراق به مخزن روغن (Oil Sump)، درزبندی این دو ناحیه را انجام دهند و آن ها را از هم جدا کنند.
رینگ پیستون خودرو چیست ؟

رینگ پیستونهای بهکاررفته در موتور
رینگ کمپرس
رینگ های کمپرس در بالاترین قسمت پیستون قرار می گیرند و وظیفه آن ها این است که مخلوط سوخت و هوا و همچنین گازهای حاصل از احتراق را در محفظه احتراق محبوس کنند تا از فاصله میان سیلندر و پیستون خارج نشوند. همان طور که از نام این رینگ ها پیداست نتیجه کار آن ها موجب می شود فشار و کمپرس درون محفظه حفظ شود و در فاصله بین پیستون و دیواره سیلندر نشتیای وجود نداشته باشد.
همان طور که گفته شد، رینگ های کمپرس از طرفی دیگر به عنوان سد نهایی برای ورود روغن به محفظه احتراق محسوب می شوند و اجازه نمی دهند مقدار زیادی از روغن وارد پروسه احتراق شود و موتور به روغن سوزی بیافتد.
رینگ جاروکننده
رینگ جاروکننده یا وایپر، رینگ میانی محسوب می شود که برای پشتیبانی رینگ کمپرس قرار می گیرد تا در صورت عبور سوخت، هوا و یا گازهای احتراقی از رینگ کمپرس، رینگ وایپر جلوی آن ها را بگیرد و از ورود آن ها به محفظه روغن جلوگیری کند. این رینگ وظیفه دیگری هم بر عهده دارد که همان جارو کردن و پاک کردن روغن باقی مانده بر روی دیواره سیلندر است. روغن باقی مانده توسط رینگ وایپر جارو می شود تا از ورود آن به محفظه احتراق جلوگیری شود.
در بیرونی ترین قسمت این رینگ ها یک زائده وجود دارد که موجب می شود روغن جاروشده به سمت پایین پیستون هدایت شود و دوباره به حمام روغن (Oil Sump) بازگردد. هنگام نصب این رینگ باید دقت کافی را به خرج داد، زیرا در صورت برعکس نصب کردن آن، روغن به سمت محفظه احتراق هدایت می شود و روغن سوزی را برای موتور به ارمغان می آورد.
رینگ روغن
وظیفه رینگ روغن این است که روغن موجود را بر روی دیواره سیلندر به حرکت دربیاورد تا هم از دمای دیواره بکاهد و هم این که آن ناحیه را روغن کاری کند. به این ترتیب، پیستون راحت تر می تواند بر روی دیواره سیلندر بلغزد.
رینگ روغن خود از سه بخش رینگ فنری و دو رینگ ساده تشکیل شده است. رینگ فنری در وسط دو رینگ دیگر قرار می گیرد تا با شکل خود بتواند روغن را به خوبی در دیواره سیلندر به حرکت درآورد.
رینگ پیستون خودرو چیست ؟

رینگ فشاری و ساختار آن
دیواره سیلندر هنگام پایین آمدن پیستون باید از روغن پاک شود. چرا که باقی ماندن آن موجب سوختن روغن و اختلال در نتیجه احتراق میشود. بنابراین همانطور که گفته شد، رینگهای پیستون علاوهبر جلوگیری از نفوذ روغن موجود در فضای زیرین و اطراف پیستون به درون محفظه احتراق، باید این دیواره را نیز از آثار روغن پاک کنند. این وظیفه بر عهده رینگ فشاری است. همچنین نفوذ مخلوط سوخت و گاز به بیرون از فضای محفظه احتراق، در زمان اوج فشار، از تراکم این مخلوط کاسته که بر کیفیت احتراق تاثیر منفی خواهد داشت. علاوهبر اینکه پس از وقوع انفجار، خارج شدن دود و گاز حاصل از آن از محفظه نیز کاهش تراکم و پایین آمدن راندمان قدرت موتور را به دنبال دارد. بنابراین باید این محفظه به خوبی از هر دو سو بسته باشد. این عایقبندی در زمان اوج فشار و تراکم اهمیت بیشتری پیدا میکند. به همین منظور از رینگهای تراکمی که از عموما جنس چدن عموما و انعطافپذیر هستند، استفاده میشود. این رینگها را به نوعی میسازند که انبساط کافی در برابر گرما داشته باشند. بنابراین بالا رفتن دمای درون سیلندر، منبسط شده، دیواره را زمان بالا بودن پیستون به خوبی محفوظ کرده و همچنین هنگام پایین آمدن آن از روغن پاک کنند. این رینگها که عموما یک تکه ساخته میشوند برای تاثیر بیشتر خصوصیت عایقبندی در شیارهای بالای پیستون جاسازی میشوند. در هر پیستون حداقل از دو رینگ فشاری به صورت پشت سر هم و بالاتر از رینگ روغنی استفاده میشود.
لبه رینگهای فشاری را برای ممانعت از برخورد سطح تیز با دیواره سیلندر و کاهش اصطکاک و احتمال آسیب دیدگی جداره داخلی سیلندر، ساف یا پخ میسازند. دو سمت این لبه صاف نیز کمی گرد میشود تا از هرگونه آسیب احتمالی رینگ به سیلندر کاملا پیشگیری شود. گاهی سطح بالایی رینگ تراکم یا پیشانی آن نیز با شعاعی بسیار پایین گرد طراحی میشود تا فشار ناشی از تراکم در نقطه مرگ بالایی به بهترین حالت روی آن نتیجه داده و منجر به انبساط کاملش گردد. رینگ فشاری از چدن خاکستری ساخته میشود. اما به منظور بالا بردن مقاومت و ضریب گرمایی آن و همچنین کاهش اصطکاکش، با لایهای نازک از یک ماده مشخص کاور میگردد. این لایه میتواند اکسید آهن یا کروم باشد. در نوع کرومی از یک لایه کروم نرم استفاده میشود که تماس را کاملتر میکند و آسیب به دیواره سیلندر را نیز به حداقل میرساند. گاهی هم از پوشش مولیبدن برای این لایه استفاده میشود. مولیبدن ضریب حرارتی و انبساطی بالاتری دارد. به همین دلیل در اکثر خودروهای مدرن از رینگ مولیبدنی استفاده میشود.

رینگ پیستون خودرو چیست ؟