روسری در گذر زمان در دنیا

مقالات

۱۶ شهریور ۱۴۰۱ 271 بازدید
روسری در گذر زمان در دنیا ،آدرس روسری در گذر زمان در دنیا ،ایران مشاغل سامانه برتر ثبت مشاغل کشور

روسری در گذر زمان در دنیا

روسری در گذر زمان در دنیا، روسری نمادی از زنانگی بوده و  در رسته‌ی لوازم جانبی ­مدرنی است که از آن وقار و دلفریبی می تراود. روسری را می‌توان با هدفی کاربردی چون گرم کردن یا خنک نگه داشتن پوشید. وجود روسری در شکل‌ها و فرم­های مختلف نشان­دهنده­ی همه­گیری و قابلیت ترکیب شدنش با بسیاری از لباس‌هایی است که در چند دهه اخیر، هر زنی پوشیده است. با ایران مشاغل همراه باشید. با ایران مشاغل به مطالعه خاستگاه روسری می پردازیم.

روسری در گذر زمان در دنیا ،آدرس روسری در گذر زمان در دنیا ،ایران مشاغل سامانه برتر ثبت مشاغل کشور

خاستگاه روسری

خاستگاه روسری به مصر باستان، و به طور دقیق به ملکه نفرتیتی بازمی‌گردد. تصوّر بر این است که او زیر یک کلاه نگین‌دار عجیب روسری بافته شده­ای می­پوشید. اگرچه امروزه روسری ها به ضرورت ارتباط چندانی با لباس­های زنانه ندارند، امّا قرن­هاست که مردان و زنان آنها را پوشیده‌اند. در رم باستان، مردان از روسری به عنوان “پارچه عرقگیر” استفاده می­کردند که برای خود را خنک نگه داشتن و خشک کردن عرق به کار می­رفت. روسری در گذر زمان در دنیا

روسری در گذر زمان در دنیا در خاور دور، برای نشان دادن درجه شخصیت‌های نظامی روسری بسته می­شد. در بقایای اجساد سربازان ارتش تراکوتا که بیش از ۲۰۰ سال پیش از میلاد دفن شده­اند، می­توان روسری­هایی را مشاهده کرد که تزئینات و طرح­های متفاوتی داشته و به شیوه­های متفاوتی پوشیده می­شدند. حتی گفته شده است که ناپلئون بناپارت در بازگشت خود از مصر به همسرش ژوزفین یک روسری پشمی هدیه داد. اگرچه ژوزفین در ابتدا نسبت به این هدیه عجیب بدبین بود، اما گفته شده است که در طول سه سال بعد از آن هدیه، او بیش از ۴۰۰روسری به ارزش حدود ۸۰۰۰۰ پوند جمع‌آوری کرد.

شا­ل­‌های کشمیری

شالهای کشمیری در قرن نوزدهم به عنوان مظهری از مد روز بودن و شیک پوشی مطرح شدند. طرح معروف بتّه جقه یا پیزلی نیز در این قرن به وجود آمد زیرا شهر پیزلی اولین شهری بود که شال­های “بته جقه ی” کشمیری، شبیه به آنهایی که بناپارت با خود آورده بود، را تولید کرد.

۷۰۰۰ بافنده در این شهر ساکن بودند. این شال­ها آنقدر محبوب شدند که حتی ملکه ویکتوریا در سال ۱۸۴۲ یکی از آنها را خریداری کرد. در نیمه دوم این قرن، با ظهور گرایش­های مد جدید، محبوبیت شال­ها کاهش پیدا کرد. لباس‌های زنان در این دوره به گونه­ای طراحی شده بودند که انداختن شال روی شانه­ها بیهوده و غیر ممکن بود.

مسئولیت جنگی

در طول جنگ جهانی اول، بافندگی برای زنان، کودکان و حتی مردان در سراسر جهان چیزی بیش از یک سرگرمی بود. این کار وظیفه­ای وطن­پرستانه تلقی می­شد. تعداد زیادی جوراب، ژاکت و روسری برای سربازان ارسال می­شد تا آنها را در شرایط بد جنگی،گرم و خشک نگه دارد.

اگرچه امروزه بافتنی سرگرمی­ای قدیمی محسوب می‌شود، اما در طول جنگ جان بسیاری از سربازان را نجات داده است. کالاهای بافتنی توسط مردم تولید و برای نیروهایی که با شرایط سخت، مرطوب و سرد سنگرها و هوای آزاد دست و پنجه نرم می­کردند فرستاده می­شد.

خلبان­ها علاوه بر روسری­های بافتنی، از روسری­های سفید ابریشمی در هنگام پرواز استفاده می­کردند زیرا این پارچه‌ی نرم و انعطاف­پذیر از عرق سوز شدن گردن جلوگیری می­کرد. در طول جنگ جهانی اول، ابریشم نقش بسیار مهمّی در عملیات نظامی داشت. کیسه­های ابریشمی برای حمل باروت و پر کردن اسلحه استفاده می­شد چون ابریشم پس از سوختن هیچ بقایایی به جا نمی­گذاشت. پس از جنگ، این ابریشم مازاد به پوشاک، روسری و تزئینات لوازم منزل تبدیل شد.

روسری در گذر زمان در دنیا ،آدرس روسری در گذر زمان در دنیا ،ایران مشاغل سامانه برتر ثبت مشاغل کشور

ظهور روسری­‌ها به عنوان لوازم جانبی

با ظهور ابریشم در شرق، روش­های تولید آن نیز بهبود یافتند و برندهای لباس زیادی شروع به تولید اکسسوری­های ابریشمی کردند. برند لیبرتی آو  لاندن شروع به تولید روسری­های ابریشمی سبک کرد که در طول سال­های پس از جنگ به شدت محبوب شدند. در سال­های اولیه پس از جنگ چاپ­های جذاب و سرزنده­ی این روسری‌ها انرژی لازم برای رهایی از فضای تاریک و گرفته­ی آن دوران را فراهم می‌کرد.

روسری در گذر زمان در دنیا در سال ۱۹۳۷ در خانه­ی مد فرانسه، هرمس شروع به وارد کردن ابریشم چینی کرد تا از آن برای تولید روسری­های مربعی شکل پر زرق و برق خود استفاده کند. روسری در گذر زمان در دنیا با ابریشم خالص وارد شده از چین به طور منحصر به فردی محکم و با دوام­تر بود. جزئیات و طرح‌های این روسری‌ها بازتابی از مضمامین اسب‌سواری و سوارکاری بود، این طرح‌ها ریشه عمیقی در تاریخچه‌ی هرمس داشته و هنوز هم جزو محبوب‌ترین­ طرحها هستند.

روسری به عنوان یک ابزار تبلیغاتی

روسری در گذر زمان در دنیا علی­رغم محدودیت­هایی که در جنگ وجود داشت، جاکمار که یک برند روسری مشهور انگلیسی بود از سال ۱۹۴۰تا ۱۹۴۵  کماکان به تولید روسری­هایی با زمینه­های تبلیغی تخیلی ادامه داد. جاکمار در ابتدا ابریشم مورد نیاز خانه­های مد لباس زنانه در سراسر جهان را تأمین می‌کرد اما به زودی متوجّه شد تولید بسیاری از لباس­­ها قطع شده است، در نتیجه آنها خود شروع به تولید روسری­های ابریشمی کردند که در طول دوران جنگ بسیار هم محبوب شد. منابع پارچه در این دوران بسیار کم بودند، بنابراین جاکمار روسری های خود را از قطعات باقیمانده­ی ابریشم چتر نجات، ریون و کتان تولید می کرد.

روسری­‌های ابریشمی به عنوان تزئینات فاخر و فریبنده

روسری در گذر زمان در دنیا پس از جنگ روسری‌های ابریشمی به عنوان روشی برای ابراز وجود به دنیای مد بازگشتند. پارچه ی ابریشم قابلیت چاپ طرح­های روشن و واضح با جزئیات دقیق را داشت. برند هرمس نیز به دلیل علاقه­ی بازیگرانی مانند آدری هپ­بورن و گریس کلی با پوشیدن روسری در فیلم­هایشان و یا حتی پوشیدن روسری­های شیک هرمس در نیویورک و موناکو، محبوبیت بیشتری کسب کرد.

طولی نکشید که روسری­های ابریشمی به نمادی از فربندگی، قدرت و استقلال تبدیل شدند. آدری هپ­بورن در این رابطه گفت: “من هیچوقت به اندازه ی زمانی که روسری ابریشمی می‌پوشم حس نمی‌کنم که یک “زن زیبا” هستم”.

 

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *