تاریخچه جالب شیرینی پزی و بیسکویت ایران و جهان،تقریبا بیشتر افراد اهل خوردن شیرینی و کیک و بیسکوییت هستند. کلمه بیسکویت برگرفته از کلمه cuit در زبان فرانسه یا از کلمه biscoctus لاتین میباشد. احتمالا بیسکویت نخستین بار به صورت خیلی اتفاقی در رم باستان توسط رومیان تولید شده است. در قرون وسطی استفاده از تخممرغ و مغزهای چرخ شده در بیسکویتها رایج شد. با کاربرد تخممرغ در فرمولاسیون بیسکویت، کمک زیادی به تردتر شدن بیسکویت صورت گرفت. در قرن ۱۸ و ۱۹ میلادی شیوههای جدیدی در پخت بیسکویت بوجود آمد. با ایران مشاغل همراه باشید تا بدانید بیسکویت اولین بار چطور و کجا تولید شد.
تاریخچه جالب شیرینی پزی و بیسکویت ایران و جهان
سکویت هم مثل بسیاری از به آشپزخانه رم باستان برمیگردد. این خوراکی خوشمزه از قضا خیلی اتفاقی کشف شد. در آن زمان که نان را در تنور میپختند برای اینکه مطمئن شوند تنور حسابی گرم شده یک تکه خمیر کوچک داخل تنور میافتادند و بعد از پخت نان این تکه خمیر هم حسابی برشته و خوش طعم شده بود. بعدها که شکر و کاکائو و سایر چاشنیها وارد صنعت آشپزی شدند این تکه خمیر برشته هم رنگ و لعاب خوشمزهتری به خودش گرفت.
شیرینی پزی در ایران معاصر
تاریخچه شیرینی پزی در فرهنگ غذایی ایران معاصر قدمتی طولانی دارد. پختن شیرینی به مناسبتهای مختلف از تولد و عروسی و مراسم ختم گرفته تا مهمانی و دورهمی و حتی یک مهمانی دوستانه عصرگاهی و به جز اینها مصرف آن به صورت روزانه با انواع چای و قهوه آنقدر اهمیت دارد که هر منطقهای در ایران شیرینی خاص خودش را دارد. این شیرینیها معمولا به عنوان سوغاتی آنقدر دست به دست شدهاند که حالا دیگر تمام مردم ایران میدانند قرابیه تبریزی مشهورترین شیرینی منطقه آذربایجان شرقی است و لوزی و شیرینی اتابکی مخصوص قزوینیهاست.