تاثیر سیگار روی بدن، صرف سیگار بزرگترین دلیل مرگ قابل پیشگیری در انگلستان و مطابق با تقریبا ۸۰ هزار تلفات در سال است. از هر دو فرد سیگاری، یک نفر در اثر بیماری ناشی از مصرف سیگار جان خود را از دست میدهد.با هر ۱۵ نخ سیگار که میکشید، جهشی در بدن رخ می دهد. جهش عامل شروع سرطان است. اگر متوجه آسیب ناشی از مصرف سیگار شوید، آن را ترک خواهید کرد. با ایران مشاغل همراه باشید
تاثیر سیگار در گردش خون
هنگام مصرف سیگار، سموم فیلتر آن وارد خون می شود. سپس این سموم در خون:
- باعث غلظت خون و افزایش احتمال تشکیل لخته خون می شود
- فشار خون و ضربان قلب را بالا می برد. درنتیجه، قلب بیشتر از حد معمول کار می کند
- رگ ها را باریک می کند که باعث پایین آمدن میزان خون سرشار از اکسیژن و گردش کمتر آن در بدن می شود.
مجموع این تغییرات در بدن هنگام مصرف سیگار خطر باریک شدن عروق و تشکیل لخته خون را بالا می برد که ممکن است حمله ی قلبی یا سکته را به همراه داشته باشد.
سیگار و قلب
مصرف سیگار به قلب و گردش خون آسیب وارد میکند و خطر ابتلا به وضعیت هایی نظیر بیماری کرونری، حمله ی قلبی، سکته، بیماری عروق محیطی (آسیب رگ های خون) و بیماری مغزی-رگی (آسیب عروقی که خون را به مغز میرسانند) را بالا میبرد.کربن مونوکسید و نیکوتین سیگار با بالا بردن میزان فعالیت قلب روی آن فشار وارد می کنند. همچنین خطر تشکیل لخته خون را بالا می برند. سایر مواد شیمیایی سیگار به جداره ی عروق کرونری آسیب میزند که منجر به باریک شدن رگ ها می شود. تاثیر سیگار روی بدن و مشرات آن برای قلب.
درواقع، مصرف سیگار خطر ابتلا به حمله ی قلبی را دوبرابر می کند و احتمال مرگ در اثر بیماری کرونری در افراد سیگاری بیشتر از کسانی است که سیگار نمی کشند.خبر خوب این است که بعد از یک سال ترک سیگار، خطر بیماری های قلبی نصف می شود. بعد از ۱۵ سال ترک، خطری که متوجه شماست با کسی که هرگز سیگار نکشیده برابر است.
تاثیر سیگار در معده
احتمال بروز زخم یا سرطان معده در افراد سیگاری بیشتر است. مصرف سیگار باعث تضعیف عضله ای می شود که انتهای نای (مری) را کنترل می کند و به اسید معده اجازه می دهد طی فرایندی که تحت عنوان رفلاکس می شناسیم در مسیر نادرست به نای برگردد.سیگار عامل قابل توجهی در بروز سرطان کلیه است و هرچه مصرف سیگار بیشتر باشد، خطر ابتلا افزایش می یابد. تاثیر سیگار روی بدن آشنا میشویم
تاثیر سیگار در پوست
مصرف سیگار باعث کاهش میزان اکسیژن دریافتی توسط پوست می شود. این یعنی درصورت مصرف سیگار، پوست سریع تر پیر میشود و خاکستری و تیره به نظر خواهد رسید. سموم بدن هم باعث تشکیل سلولیت (چربی زیر پوست) می شود.مصرف سیگار در سنین پایین پوست را بین ۱۰ تا ۲۰ سال پیر میکند و احتمال چین و چروک صورت، به خصوص دور چشم و دهان، را سه برابر افزایش می دهد. همچنین باعث میشود پوست زرد، خاکستری مایل به زرد، به نظر برسد و گونه ها را گود می کند که ظاهری نزار به شما خواهد داد.
خبر خوب این است که به محض ترک سیگار، از زوال بیشتر پوست در اثر مصرف سیگار جلوگیری می شود.