درباره بلدرچین بیشتر بدانیم ، چنانچه با این پرنده خوشمزه و لذیذ آشنا نیستید توصیه می کنیم تا انتهای مطلب با ایران مشاغل همراه باشید. بسیاری از افراد با توجه به محبوب بودن گوشت و مرغ بلدرچین دوست دارند با مشخصات عمومی، سن بلوغ، میزان تخم گذاری، روش تعیین جنسیت و نژادهای مختلف بلدرچین به طور کامل آشنا شوند. ما در این مطلب زمینه ای را برای شما فراهم ساخته ایم تا بتوانید به بهترین شکل با تمامی این موارد آشنا شوید. چنانچه به دنبال منبعی برای شناخت کامل بلدرچین میگردید، این مطلب برابر بهترین و جامع ترین منبع برای شما خواهد بود.

مشاهده آگهی های :کلینیک دامپزشکی تهران
مشخصات عمومی بلدرچین
از لحاظ جانورشناسی بلدرچین به راسته مرغ ها، خانواده قرقاول، زیر خانواده مرغ های مزرعه و گونه بلدرچین ها تعلق دارد. در حالت کلی دوگونه بلدرچین ژاپنی و اروپائی بسیار مورد توجه هستند، شباهت های زیادی بین این دو گونه وجود دارد و تنها تفاوت آنها در سایز بدن و جثه می باشد به گونه ای که بلدرچین اروپایی دارای طول بدن ۱۸ سانتیمتر و بلدرچین ژاپنی دارای طول بدن ۱۵ سانتی متر می باشد.
درباره بلدرچین بیشتر بدانیم
خصوصیات عمومی
دمای محیطی مورد نیاز 24 ال 26 درجه سانتیگراد
رطوبت محیطی مورد نیاز 45 الی 70 درصد
تعداد ضربان قلب 500 الی 600 در دقیقه
متوسط مصرف خوراک 25 الی 30 گرم در روز
دوره جوجه کشی 15 الی 18 روز
مشخصات بلدرچین ها در سن بلوغ
به طور کلی بلدرچین ها پرندگانی پر طاقت، مقاوم و نیرومند می باشند و می توانند در مناطق مختلفی با آب و هوای گوناگون رشد کنند و تولید مثل نمایند که این توانائی ناشی از قدرت سازگاری بالای آنها با شرایط محیطی می باشد.
این پرندگان سریع رشد می کنند به نحوی که سن بلوغ در این پرندگان پایین بوده و در سن 1.5 الی 2 ماهگی به بلوغ کامل جنسی می رسند که در این هنگام وزن پرنده نر به 120 الی 150 گرم و ماده ها به 150 الی 180 گرم می رسد. (وزن پرنده بسته به نوع نژاد و نوع سیستم پرورش می تواند متفاوت باشد.) این پرنده پس از رسیدن به سن بلوغ به مدت 4 الی 6 ماه تخمگذاری خواهد کرد که متوسط تخمگذاری در این مدت حدود ۱۰۰ عدد تخم خواهد بود که از این تعداد حدود 70 الی 75 درصد به جوجه تبدیل خواهند شد. جوجه های بدست آمده از گله مادر پس از گذشت 35 ال 45 روز به وزن کشتار می رسند و در این هنگام وزن متوسط لاشه در آنها می تواند بسته به نوع و نژاد از ۱۴۰ گرم الی ۲۲۰ گرم متغیر باشد.

درباره بلدرچین بیشتر بدانیم
چرا پرورش بلدرچین سودآور است؟
سن بلوغ پایین، سن کشتار مناسب، کیفیت مطلوب گوشت، هزینه های ثابت و جاری مناسب در مقایسه با دیگر پرندگان و همچنین مقاومت بالای پرنده نسبت به شرایط نا مساعد محیطی، پرورش بلدرچین را تبدیل به صنعتی سودآور نموده که امروزه مورد توجه بسیاری از پرورش دهندگان در سراسر جهان قرار دارد.
میزان تخمگذاری در بلدرچین ها
میزان تخمگذاری در بلدرچین ها حدود ۲۵۰ عدد در هر سال می باشد. بلدرچین ماده در سن 50 الی 60 روزگی به اوج تولید تخم می رسند. متداول ترین نژاد در پرورش صنعتی این پرنده نژاد ژاپنی (COTURNIX) می باشد که در سال حدود ۲۰۰ تخم گذاشته و در سن ۴۰ روزگی نیز به وزن کشتار ۲۵۰ گرم می رسند. از لحاظ ظاهری بلدرچین ماده درشت تر از بلدرچین نر بوده و پرهای سینه اش نیز خالدار می باشند در حالی که بلدرچین نر دارای پرهای سینه ای به رنگ قهوه ای می باشد.
پرورش بلدرچین در قفس مخصوص
پرورش بلدرچین عموما بدون چراگاه بوده و در قفس های مخصوص انجام می گیرد و به طور کلی مناسبترین و سودآورترین حالت جهت پرورش این پرنده استفاده از سیستم قفس میباشد. قفس بلدرچین به شما این امکان را می دهد که بهترین کنترل را بر روی عوامل گوناگون موثر بر کیفیت و کمیت تولید داشته باشید و در نتیجه سودآوری بیشتری بدست آورید. جهت پرورش بلدرچین های تخمگذار و گوشتی می توان از قفس هایی با ابعاد 62*100 سانتی متر و ارتفاعی در حدود 15 الی 16 سانتی متر استفاده کرد. جهت تامین آب مورد نیاز میتوان از آبخوریهای نیپل استفاده نمود.

درباره بلدرچین بیشتر بدانیم