سفر به دنیای قهوه

مقالات

27 فروردین 1403 55 بازدید
سفر به دنیای قهوه

سفر به دنیای قهوه

سفر به دنیای قهوه

بوی خوش قهوه، دانه‌های قهوه‌ای رنگ، فنجانی داغ و بخارآلود… کافی، این نوشیدنی محبوب و پرطرفدار، دنیایی شگفت‌انگیز و پر از رمز و راز دارد. دنیایی که از مزارع سرسبز این دانه خوراکی در اقصی نقاط جهان آغاز می‌شود و تا فنجان شما در کافه‌ای دنج یا در منزل آماده شود. ما قصد داریم شما را به سفری هیجان انگیز به دنیای این دانه خوراکی جذاب دعوت کنیم. سفری که در آن با بهترین مناطق تولید قهوه در جهان آشنا می‌شوید.

قهوه از کجا آمده است؟

قطعا می‌دانید که قهوه از کافی شاپ ها نیامده است و سرمنشا اصلی دارد. منشا دقیق قهوه هنوز به‌طور کامل مشخص نیست، اما شواهد نشان می‌دهد که Coffe برای اولین بار در منطقه کافا در اتیوپی کشت شده است. مردم محلی در آن زمان از دانه‌های این نوشیدنی به‌عنوان محرک استفاده می‌کردند. جالب اینجاست که در آن زمان کمتر کسی بود که دانه‌های Coffe را دم کند! افراد معمولا آن‌ها مستقیم می‌جویدند که این کار نیز قطعا برای جذب کافئین بیشتر بهترین کار بود!

از اتیوپی، Coffe به یمن راه یافت و در آنجا به‌طور گسترده کشت شد. یمنی‌ها این دانه خوراکی را به‌عنوان یک نوشیدنی معرفی کردند و روش‌های دم‌آوری آن را نیز ابداع کردند.

قرن پانزدهم و راه یافتن قهوه به دیگر کشورهای اسلامی

در قرن 15 میلادی، قهوه به مکه و مدینه راه یافت و از آنجا به سراسر جهان اسلام گسترش یافت. Coffe در قهوه‌خانه‌ها که محل اجتماع مردم بود، سرو می‌شد و به‌عنوان یک نوشیدنی اجتماعی محبوبیت یافت.

قرن هفدهم و ورود قهوه به اروپا

در قرن 17 میلادی، Coffe به اروپا راه یافت و به سرعت در بین مردم به محبوبیت بسیاری دست پیدا کرد. اولین قهوه‌خانه در اروپا در سال 1652 در ونیز افتتاح شد. امروزه Coffe در سراسر جهان پرطرفدار است و به‌عنوان یکی از بهترین نوشیدنی‌ها شناخته می‌شود.

با بهترین مناطق تولید قهوه در جهان آشنا شوید

در این بخش قصد داریم بهترین کشورها در جهان که تولیدکننده قهوه‌ای باکیفیت هستند را به شما معرفی کنیم. همراه ما باشید.

کشور برزیل با تولید 2/859/502 تُن در سال

برزیل تا به این لحظه بزرگ‌ترین تولید کننده این دانه خوراکی لذیذ در جهان است. در سال 2014، برزیل با رقم 2,594,100,000 کیلوگرم Coffe به بازار روانه کرده است. این کشور بیش از 150 سال است که به‌عنوان پیشرو در تولید Coffe شناخته می‌شود. مزارع قهوه بیش از 27,000 متر مربع از خاک برزیل را فراگرفته‌اند، بیشترین آن‌ها در مناطق Gerais Minas، Sao Paulo و Parana واقع شده است.

شرایط اقلیمی و دمایی در این مناطق برای کشت و پرورش Coffe بسیار مناسب است. مهم‌ترین تفاوت Coffe برزیل با دیگر کشورها در مراحل فرآوری آن است. زیرا این کشور از روش پردازش خشک استفاده می‌کند، در حالی که اکثر کشورها از روش پردازش خیس بهره میبرند.

کشور ویتنام با تولید 1/818/811 تُن در سال

ویتنام، با جایگاه دوم در تولید قهوه جهان شناخته می‌شود. در سال 2015، این کشور به تنهایی بیش از 1,650,000,000 کیلوگرم Coffe تولید کرده است. با وجود دوران جنگی که برای سال‌ها در ویتنام ادامه داشت، صنعت قهوه در این کشور همچنان بزرگ و مهم بود.

تولید Coffe در این کشور از سال 1975 که فقط 6,000 تُن بوده، به سرعت گسترش یافته و امروزه به حدود 2 میلیون تن در سال می‌رسد. صادرات Coffe ویتنام به سراسر جهان بسیار بالاست و این کشور به‌عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان Coffe در جهان شناخته می‌شود.

کشور کلمبیا با تولید 892/871 تُن در سال

قهوه‌ کلمبیا به عنوان یکی از خوش طعم‌ترین قهوه‌های جهان شناخته می‌شود و در سراسر جهان معروف است. در طول سال‌های 1980 تا 2010، شرایط اقلیمی مناطق مختلف کلمبیا به دلیل افزایش تدریجی دما و کمبود بارش، بر روی کیفیت قهوه‌های کلمبیا تاثیر گذاشته است. این کشور قبلا پس از برزیل، دومین تولیدکننده Coffe جهان بود، اما با گسترش سریع تولید و پرورش قهوه در ویتنام، به جایگاه سوم قرار گرفت.

کشور اندونزی با تولید 814/629 تُن در سال

تولید قهوه در اندونزی در سال 2015 بیش از 660,000,000 کیلوگرم بوده است. با وجود تولید زیاد، کیفیت قهوه‌های اندونزی بسیار خوب است. مناطق جغرافیایی اندونزی، نزدیکی به خط استوا را دارند که بسیار مناسب برای کشت و پرورش Coffe است. مزارع پرورش قهوه در اندونزی حدود یک میلیون هکتار از نواحی مختلف کشور را تشکیل می‌دهند. قهوه‌ Kopi Luwak یکی از با کیفیت‌ترین قهوه‌های اندونزی است، که به دلیل شیوه‌ منحصر به فرد پرورش، قیمت بالایی دارد.

کشور اتیوپی با تولید 423/287 تُن در سال

اتیوپی با تولید 384,000,000 کیلوگرم Coffe در سال 2015، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سالانه قهوه در جهان است. این کشور به‌عنوان خاستگاه معروف‌ترین قهوه‌ عربیکا شناخته می‌شود. حدود 28 درصد صادرات اتیوپی مربوط به قهوه است و تقریبا 15 هزار نفر در صنعت قهوه مشغول به کار هستند.

اتیوپی دارای فرهنگ غنی Coffe است و پرورش Coffe در این کشور از حدود 1100 سال پیش آغاز شده است. برندهای معروفی همچون Harar، Limu، Sidamo و Yirgacheffe به دولت اتیوپی تعلق دارند.

هندوستان با تولید 385/786 تُن در سال

به نظر می‌رسد هندوستان در صنعت قهوه نقش کمی دارد، اما در واقع تولید آن در سال 2015 به بیش از 349,980,000 کیلوگرم رسید. بیشترین قهوه‌های این کشور در تپه‌های جنوبی رشد می‌کنند و با شرایط باد و باران موسمی همراه هستند. اکثرا با ادویه‌هایی مانند هل و دارچین ترکیب می‌شوند که طعم و رایحه‌ای تند به آن‌ها می‌بخشد.

در سال 2004، برند Coffe‌ Tata در مسابقات بین‌المللی 3 مدال طلا را به دست آورد. 80 درصد از قهوه‌های تولیدی هندوستان صادر می‌شود و اروپایی‌ها و روسیه از اصلی‌ترین خریداران آن هستند. این کشورها تنها 6 مورد از بهترین تولیدکنندگان این دانه خوراکی در جهان هستند. کشورهای دیگر نظیر:

  • هندوراس
  • اوگاندا
  • مکزیک
  • گواتمالا

نیز از برترین تولیدکنندگان Coffe در دنیا هستند. اگر به مشاغل مربوط به قهوه و آماده کردن یک فنجان از این نوشیدنی عالی علاقه‌مند هستید، با ایران مشاغل از جدیدترین زمینه‌های شغلی در این زمینه مطلع شوید.

جمع‌بندی

قهوه، نوشیدنی محبوب جهانی با تاریخچه‌ طولانی، از بزرگترین تولیدکنندگان کشورهایی همچون برزیل، کلمبیا و اتیوپی تا محصولات با کیفیت هندوستان و اندونزی، است. این نوشیدنی با طعم و رایحه‌های گوناگون، از قدیمی‌ترین روایت‌های اجتماعی و فرهنگی تا امروز، جایگاه ویژه‌ای در زندگی انسان‌ها دارد. از مراکز قهوه‌سازی گران قیمت تا قهوه‌های ساده و خوشمزه در کافه‌های محلی، این نوشیدنی محبوبیت بی‌نظیری دارد و به عنوان یک عنصر مهم در فرهنگ و زندگی اجتماعی جهانی محسوب می‌شود.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *